HERNE - Legato viert St-Cecilia

C21

HERNE - Legato viert St-Cecilia

Legato_st-cecilia_dec_2012_egelantier__11_
Naar jaarlijkse gewoonte vierde het Legatokoor het eerste weekend van december haar patroonheilige Sint-Cecilia - Foto's © Deschuyffeleer
 
Legato_st-cecilia_dec_2012_egelantier__18_
René Van den Eeden, voorzitter - Viviane Grisez, dirigente - Nelly Steenhoudt, ondervoorzitter - Bea Vanaudenhove, penningmeester - Emiel Magelinckx, repetitor - Kris Degroote, secretaris - © Deschuyffeleer
 
St_cecilia_rafa__l
Legato: St-Cecilia met een orgel gemaakt naar het olieverfschilderij van de Italiaanse Renaissanceschilder Raphaël - © Deschuyffeleer
 
Legato_st-cecilia_dec_2012_egelantier__10_
© Deschuyffeleer
 

Naar jaarlijkse gewoonte vierde het Legatokoor het eerste weekend van december haar patroonheilige Sint-Cecilia. De avond begon met het opluisteren van de eucharistieviering in de  St-Petrus en Pauluskerk onder de leiding van dirigente Viviane Grisez. Aansluitend werd genoten van een heerlijk feestmaal in De Egelantier.

Recent mocht het Legatokoor nog zijn 15-jarig bestaan vieren. Het was in 1997 dat onder de impuls van toenmalig deken Luc Boone het kerkkoor nieuw leven werd ingeblazen. Ondanks het overlijden van de deken vrij kort nadien was het ook grotendeels te danken aan de vastberadenheid van voorzitter René Vanden Eeden, de bereidwilligheid van de repetitor Emiel Magelinckx en de gedrevenheid van de dirigente Viviane Grisez dat het Legatokoor werd wat het vandaag is: een  waardevol en hoogstaand zangersgenootschap voor wie zingen, plezier, vriendschap en respect nauw met elkaar verweven en verbonden zijn.
 
Enkele jaren terug wist Viviane Grisez een houtsnijwerk op de kop te tikken van St-Cecilia met een orgel gemaakt naar het olieverfschilderij van de Italiaanse Renaissanceschilder Raphaël. Sindsdien krijgt dit beeld bij iedere St-Ceciliaviering dan ook een bevoorrechte plaats toegewezen.
 
Met enige fierheid liet voorzitter René Vanden Eeden zich ontvallen dat hij de toekomst van het Legatokoor beslist met optimisme tegemoet ziet. “Heel recent mochten wij nog twee nieuwe leden verwelkomen”. Samen met de nieuwkomers Karin Grillet en Alberic Derdelinckx telt het Legatokoor thans 20 vrouwelijke en 8 mannelijke koorleden.
 
Op vrijdag 14 december om 20u is het Legatokoor te gast voor een kerstconcert in de kerk van Nouvelles, een deelgemeente van Mons. En op 16 december om 16u wordt het als ambassadeur van het “Groene Kwadrant” verwacht in  de Sint-Martinuskerk van Marcq bij Edingen. Sarah Copriau bespeelt daar dan het orgel en de piano terwijl haar zus Katlijn er zorgt voor zang en hobo.
 
Na de maaltijd was er gelegenheid tot gezellig napraten met een drankje en uiteraard ook zang en dans.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief