HERNE – Ook St-Niklaas wil veilig verkeer aan school

C21

HERNE – Ook St-Niklaas wil veilig verkeer aan school

St_niklaas_in_de_regenboog_gdg___4_
Ook St-Niklaas wil veilig verkeer aan school - Foto's © Deschuyffeleer
 
St_niklaas_in_de_regenboog_gdg___2_
Zo waren de Sint en zijn Pieten al vroeg paraat... © GDG
St_niklaas_in_de_regenboog_gdg___3_
Zo waren de Sint en zijn Pieten al vroeg paraat... © GDG
St_niklaas_in_de_regenboog_gdg___5_
Ook voor de leerkrachten is 6 december een bewogen dag ... © GDG
 
St_niklaas_in_de_regenboog_gdg___8_
© Deschuyffeleer
 
Sint_in_de_regenboog
Voor zijn vertrek was de Sint uiteraard de gast bij de kleinsten. Iedere kreeg wat lekkers en voor iedere klas had de Sint een klasgeschenk bij. Zo mogen de kleinsten in de toekomst genieten van een fonkelnieuwe TV .... © Deschuyffeleer
 
St_niklaas_in_de_regenboog_gdg___11_
Hier de ukjes van de tweede kleuterklas. Er waren geen stoute kinderen bij .... © Deschuyffeleer
 

Meer verkeersveiligheid aan de scholen. Dat is blijkbaar ook wat St-Niklaas en zijn Zwarte Pieten dezer dagen willen. Zo waren de Sint en zijn Pieten al vroeg paraat aan de gemeentelijke basisschool De Regenboog langsheen de Assesteenweg in Herfelingen. Niet alleen maanden zij er de voorbijrijdende bestuurders aan in de schoolbuurt voortaan snelheid te matigen. Ook de ouders en grootouders kregen lik op stuk en werden uitgenodigd de beschikbare aai- en zwaaizone voor het aanbrengen en het afhalen van de kinderen meer te gebruiken.

Ondanks zijn drukke agenda van de voorbije nacht gaf de Sint maar al te graag gevolg aan de oproep van de schooldirectie en het oudercomité om bij zijn bezoek aan de schoolkinderen ook mee actie te voeren voor meer verkeersveiligheid in de schoolbuurt. Zo werden de voorbijrijdende bestuurders op de drukke steenweg alvast door de Pieten even halt toegeroepen en gevraagd om er in de toekomst de 30km-zone te respecteren. Ook de ouders en de grootouders kregen in de aai- zwaaizone goede raad mee van de Pieten. Wie beloofde mee te werken mocht alvast een klein dankgeschenk in ontvangst nemen.
 
Van onder zijn baldakijn op het voetpad hield de Sint alles nauwlettend in de gaten. Jean-Luc Deherder, voorzitter van het Oudercomité en schooldirectrice Reni Thienpondt waren duidelijk in hun nopjes met de actie. “Ondanks alle verkeersborden, de Octopus-opstelling en de politiecontroles zijn er nog steeds bestuurders die de schoolzone 30km/u aan hun laars lappen. Sommigen nemen zelfs geen gas terug. Dit in combinatie met de beperkte breedte van de steenweg en de drukte bij het begin en het einde van de school maken de schoolomgeving verkeersonveilig”, zegt voorzitter Jean-Luc Deherder. “Wij deden dan ook een beroep op St-Niklaas om onze aanhoudende acties voor meer verkeersveiligheid, weliswaar ludiek maar toch vastberaden, nog meer in de verf te zetten.
 
De Regenboog is gelegen langsheen de drukke gewestweg die Asse met Edingen verbindt en heelwat zwaar vervoer te slikken krijgt. De nakende openstelling van de verbindingsweg in Edingen tussen de autosnelweg La Hennuyère (A8/E429) en de Assesteenweg voorspelt ook weinig goeds. Ook in Herfelingen zal de verkeersdruk er ongetwijfeld door toenemen. Verzoeken van het gemeentebestuur, de schooldirectie en het oudercomité om aan de school verkeerslichten aan te brengen vingen tot op heden steeds bot. Het voorstel vond alsnog geen genade in de ogen van de wegbeheerder, zowel eertijds het provinciebestuur als nu het provinciaal agentschap Wegen en Verkeer.    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief