HERNE - Al 55 jaar een Rood Kerstfeest

C21

HERNE - Al 55 jaar een Rood Kerstfeest

Rood_kerstfeest_herne_2012__4_
SP.a in samenwerking met de Socialistische Mutualiteiten een Kerstfeest voor de kinderen van hun leden die nog geen 14 jaar geworden zijn in december - Foto's © Deschuyffeleer
 
Rood_kerstfeest_herne_2012__7_
Ivan Van Hassel,Jan Dewijngaert, André Vlassenbroeck, Pascal Walders, Melissa Walders, Agnès Cools en de Kerstman Wilfried Ost - © Deschuyffeleer
 
Rood_kerstfeest_herne_2012
© Deschuyffeleer
 
Rood_kerstfeest_herne_2012__11_
© Dechuyffeleer
 
Rood_kerstfeest_herne_2012__13_
Animatie 't Klutske - © Deschuyffeleer
 
Rood_kerstfeest_herne_2012__19_
© Deschuyffeleer
 

Elk jaar organiseert het lokaal bestuur van de SP.a in samenwerking met de Socialistische Mutualiteiten een Kerstfeest voor de kinderen van hun leden die nog geen 14 jaar geworden zijn in december. In de zaal ‘Bij Schoentje’ mochten zo een veertigtal jongens en meisjes samen met hun ouders en familieleden genieten van een optreden van clown Klutske en de komst van de Kerstman.

Annie Meulenijser, de gangmaker van het kinderfeest, wist met enige trots te vertellen dat het in Herne nu al meer dan 55 jaar de gewoonte is van de socialistische partij een Rood Kerstfeest te organiseren. Tot voor drie jaar werd zij hierin vooral bijgestaan door de inmiddels overleden Piet Devroede.

“Ieder jaar maken wij er een punt van om de kinderen naast de klassieke snoepzak die wordt aangeleverd door de Socialistische Mutualiteiten, ook nog naar huis te sturen met een naar leeftijd aangepast stuk speelgoed. Om dit supplementje te bekostigen doen wij een beroep op de lokale handelaars en tevens putten wij ook uit de opbrengst van ons jaarlijks eetfestijn”, aldus Annie Meulenijser.

Naast de organisatie van het Rood Kerstfeest zorgt de SP.a-ploeg jaarlijks ook nog voor een viertal informatieavonden en een seniorenfeest. Dit laatste vond nog zopas plaats in de gemeentelijke zaal Willem Tell in Tollembeek. Het seniorenfeest is overigens een co-organisatie met de SP.a-afdelingen van Herne, Galmaarden en Gooik.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief