HERNE – Bestuursploeg verdeelt mandaten

C21

HERNE – Bestuursploeg verdeelt mandaten

Nieuw_schepencollege_herne_2012__1_
.→ Burgemeester Kris Poelaert, schepen Lieven Snoeks (nieuwkomer), voorzitter OCMW en schepen Carine Ricour, eerste schepen Lieven Vandenneucker, schepen Marie-Louise Devriese en schepen Patrick De Vos (nieuwkomer) - Foto's © Deschuyffeleer
 
Nieuw_schepencollege_herne_2012__3_
Met ruimtelijke ordening, personeel en organisatie, financiën, integratie en informatie krijgt Lieven Snoeks meteen een sterk gestoffeerd bevoegdheidspakket. Patrick De Vos staat de komende legislatuur dan weer in voor sport, jeugd, toerisme, feestelijkheden en het autonoom gemeentebedrijf - © Deschuyffeleer
 

Ook in Herne heeft de nieuwe CD&V-bewindsploeg de mandaten binnen het schepencollege verdeeld. Lieven Snoeks en Patrick De Vos worden de twee nieuwe schepenen. Zij vervangen Marc Bombaert en Jean-Marie Dierickx, die zich geen kandidaat meer stelden bij de jongste verkiezingen voor de gemeenteraad, waarbij de CD&V liefst 16 van de 17 zitjes inpalmde.

Burgemeester Kris Poelaert neemt naast zijn huidige bevoegdheden algemeen beleid, veiligheid, politie, mobiliteit, burgerlijke stand en ICT nu ook middenstand en plattelandsontwikkeling voor zijn rekening. De nieuwe eerste schepen Lieven Vandenneucker ontfermt zich voortaan over openbare werken, milieu en landbouw. Voor de twee vrouwelijke schepenen wijzigt er niets. Zo behoudt Carina Ricour, naast het OCMW-voorzitterschap, ook gezondheid, sociale zaken en vrijwilligers in haar takenpakket. En Marie-Louise Devriese staat ook in de toekomst verder in voor senioren, cultuur, onderwijs en ontwikkelingssamenwerking.
 
Met ruimtelijke ordening, personeel en organisatie, financiën, integratie en informatie krijgt Lieven Snoeks meteen een sterk gestoffeerd bevoegdheidspakket. Patrick De Vos staat de komende legislatuur dan weer in voor sport, jeugd, toerisme, feestelijkheden en het autonoom gemeentebedrijf. En het voorzitterschap van de gemeenteraad wordt toevertrouwd aan Kris Degroote, de huidige voorzitter van Diensten Service Herne.
 
Het nieuw college van burgemeester en schepenen wil alleszins uitpakken met een ontwerp van beleidsplan, dat stoelt op het verkiezingsprogramma. Het plan zal echter alsnog verfijnd worden met verrassende en nieuwe accenten. Die moeten er dan voor zorgen dat Herne zijn reputatie van veilige en vooruitstrevende gemeente blijft behouden. Een aantal diensten en sectoren mogen zich alleszins al verwachten aan grondige hervormingen.
 
Verrassend is ook dat CD&V-Herne, ondanks zijn overgrote meerderheid in de gemeenteraad, nu al aangeeft minstens één keer per jaar overleg met de overige politieke partijen te willen plegen. Dit overleg moet bijdragen tot het voeren van een zo breed mogelijk gedragen beleid. Het beleid wil overigens niemand uitsluiten en iedereen de kans blijven bieden een bijdrage tot een beter Herne te leveren. Hiertoe zal het nieuw bestuur niet alleen de bevolking nog beter informeren maar vooral ook met haar meer communiceren.
 
Schepen Lieven Snoeks wordt als plaatselijke CD&V-voorzitter vervangen door het nieuw raadslid Michaël Schoukens, die in zijn functie zal worden geruggensteund door Glenn De Herder als secretaris. Na drie jaar wisselen beide jongeren wel de rollen om. Nieuwbakken gemeenteraadslid Annelies Desmet wordt voorzitter van Jong CD&V.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2012
Godleieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief