HERNE – Sint-Pieters-Kapelle toch ook wel een buitengewone buurt

C21

HERNE – Sint-Pieters-Kapelle toch ook wel een buitengewone buurt

Aankondiging_kalender
© Deschuyffeleer
 

Dit jaar werd, eens te meer, geen enkel initiatief vanuit het Pajottenland weerhouden voor de provinciale prijs Buitengewone Buurt van de Koning Boudewijnstichting zoals onlangs te zien was op Ring-TV. Wat dan gezegd van de verenigingen van Sint-Pieters-Kapelle die nu al voor de tweede keer gezamenlijk een jaarkalender in hun deelgemeente uitbrengen? Zij willen zo hun dorpsgenoten alleszins aanzetten ook toekomend jaar samen hun dorp te beleven.

“De dorpskalender biedt voor elk wat wils”, zegt Mark Janquart als spreekbuis van de vijf verenigingen, die het dorp nog rijk is. “Zo komen naast sport en creativiteit ook cultuur en samen beleven aan bod. Met de kalender, die een overzicht geeft van al de organisaties en activiteiten in de deelgemeente, willen wij niet alleen onze vijf clubs meer bekendheid geven maar ook al onze inwoners aansporen nog meer deel te nemen aan het dorpsleven”.
 
De kalender is een gezamenlijk initiatief van wielertoeristenclub Sint-Pieters-Spurters, de KVLV, de koninklijke fanfare Sint-Pieters-Herleving, de Landelijke Gilde en de koninklijke boogschuttersgilde Sint-Peetersgulde ter Waerden. “Door het opstellen van de jaarkalender komen wij sowieso ook tot meer wederzijds respect en onderlinge samenwerking”, geeft Mark Janquart als voorzitter van de fanfare nog graag mee. “Dit komt uiteindelijk iedereen en vooral ons prachtig dorp ten goede”.

Het laatste weekend van december wordt de jaarkalender “Beleef SAMEN uw dorp in 2013’ gedropt in iedere brievenbus van het dorp door medewerkers van de 5 verenigingen. Sint-Pieters-Kapelle, ontegensprekelijk toch wel een bovenste beste buitengewone buurt!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief