HERNE – OCMW op Nieuwjaarsbezoek

C21

HERNE – OCMW op Nieuwjaarsbezoek

Editiepajot_ocmw__herne_zonnestraal_st-felix__jpg__6_
Ook dit jaar bracht de voltallige nieuwe OCMW-raad met voorzitter Carina Ricour, secretaris Patrick Sergooris en de sociale assistenten ter gelegenheid van het nieuwe jaar een bezoek aan de bewoners van Zonnestraal - Foto's © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_ocmw__herne_zonnestraal_st-felix__jpg__1_
Ook in het woonzorgcentrum St-Felix werd de OCMW-delegatie door de directeurs Wouter Van Audenaerde en Marc Van Nieuwenhove samen met hun 80 flat- en rusthuisbewoners met open armen ontvangen - © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_ocmw__herne_zonnestraal_st-felix__jpg__7_
Home Zonnestraal aan de kerk in Herfelingen is een woonproject voor volwassenen met een beperking dat inmiddels is uitgegroeid tot de toeverlaat voor 17 bewoners. Zij worden er dagdagelijks in hun doen en laten bijgestaan door een 7-koppig team onder de leiding van Sonia Van Loo - © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_ocmw__herne_zonnestraal_st-felix__jpg__8_
OOk Catherine en Bibi vonden het reuze - © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_ocmw__herne_zonnestraal_st-felix__jpg__3_
De nieuwe OCMW-raad met voorzitter Carina Ricour - © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_ocmw__herne_zonnestraal_st-felix__jpg__2_
Ook een Straffe Streek-presentje voor de directie © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_ocmw__herne_zonnestraal_st-felix__jpg__4_
Geen Nieuwjaar zonder pralines .... "Lekker" zegt Julienne - © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_ocmw__herne_zonnestraal_st-felix__jpg__5_
Om dit alles te kunnen verwezenlijken dient de gemeente Herne vooreerst een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) te laten goedkeuren - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar bracht de voltallige nieuwe OCMW-raad met voorzitter Carina Ricour, secretaris Patrick Sergooris en de sociale assistenten ter gelegenheid van het nieuwe jaar een bezoek aan de bewoners van Zonnestraal in Herfelingen en de residenten van het woonzorgcentrum St-Felix in het centrum. Ook burgemeester Kris Poelaert was van de partij.  

Home Zonnestraal aan de kerk in Herfelingen is een woonproject voor volwassenen met een beperking dat inmiddels is uitgegroeid tot de toeverlaat voor 17 bewoners. Zij worden er dagdagelijks in hun doen en laten bijgestaan door een 7-koppig team onder de leiding van Sonia Van Loo. Dat Zonnestraal-Herfelingen bijzonder goed ingebed is in zijn leefomgeving bewijst de stevige wisselwerking tussen de bewoners en de omwonenden. Zo kunnen onder meer de knutselmomenten steevast rekenen op de medewerking van een schare vrijwilligers van het dorp.

De bewoners  van de home zijn trouwens één en al lof over hun woonst en de omgeving. Sonia Van Loo: “Onze mensen verblijven hier in een woongroep waar het rustig leefklimaat wordt afgestemd op het ritme, de mogelijkheden en de noden van onze bewoners. Zij hebben het dan ook best naar hun zin. En anderzijds houden ook de buurtbewoners maar al te graag mee een oogje in het zeil ”.
Uitbreiding
Ook in het woonzorgcentrum St-Felix werd de OCMW-delegatie door de directeurs Wouter Van Audenaerde en Marc Van Nieuwenhove samen met hun 80 flat- en rusthuisbewoners met open armen ontvangen. Directeur Van Audenaerde gidste de nieuwe OCMW-mandatarissen doorheen het reilen en zeilen in St-Felix. Ook gaf hij hen graag een stand van zaken van de uitbouw van het toekomstig lokaal dienstencentrum St-Felix mee. Al sinds 1997 functioneert de instelling als woon- en zorgencentrum met 60 kamers voor hoofdzakelijk zwaar zorgbehoevende bewoners, 4 kamers voor kortverblijf en 13 serviceflats voor bejaarden die zich nog vrij zelfstandig en autonoom kunnen beredderen. 
De directie wil in de toekomst de site evenwel aanpassen aan de actuele zorgnoden met het accent op meer ruimte én voor de verblijfkamers én voor de verschillende administratieve en dienstlokalen. “Daarvoor voorziet zij onder meer de overheveling van de ruimte die thans bezet wordt door de serviceflats naar de verzorgingsafdeling”, zegt directeur Wouter Van Audenaerde. “Ons bouwproject houdt evenwel in dat eerst een nieuw complex met 42 wooneenheden in de vorm van serviceflats zou opgericht worden op het terrein palend aan de huidige serviceflatsvleugel”. Dit nieuw complex zou dan ook in eerste instantie moeten dienen om de huidige bewoners van de serviceflats onderdak te bieden.
“En naast de renovatie en de uitbreiding van de zorgvleugel voor residentiële en zwaarbehoevende mensen en de oprichting van een nieuwe residentie serviceflats is er ook nog een verbindingsgebouw voorzien. Dat zal niet alleen fungeren als buffer maar ook als ontvangstruimte in de brede zin van het woord”, aldus nog de directeur.
RUP
Om dit alles te kunnen verwezenlijken dient de gemeente Herne vooreerst een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) te laten goedkeuren. Als alles volgens plan verloopt en rekening houdend met de omslachtige, omvangrijke en tijdrovende procedures ziet burgemeester Kris Poelaert het totaal project toch al verwezenlijkt in 2015.
Als naar meer dan 25-jarige gewoonte hadden de bezoekers ook deze keer zowel voor de bewoners van Zonnestraal als die van St-Felix, naast de beste wensen voor een gelukkig Nieuwjaar, ook een leuk presentje mee.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief