HERNE – Herfelingen neemt afscheid van meter Jeanneke

C21

HERNE – Herfelingen neemt afscheid van meter Jeanneke

Begrafenis_jeanne_claes__collage_gdg
Herfelingen neemt afscheid van meter Jeanneke - Foto's © Deschuyffeleer
 
Begrafenis_honderdjarige_jeanne_claes_editiepajot___1___1408_x_1056_
Herfelingen neemt afscheid van 101-jarige Jeanneke (Hortance) Claes - © Deschuyffeleer
 

Onder grote belangstelling en precies op de dag van Lichtmis werd eeuwelinge Jeanne (Hortence) Claes, algemeen gekend binnen de dorpsgemeenschap van Herfelingen als meter Jeanneke, ten grave gedragen. Zij overleed het afgelopen weekend in huiselijke kring op 101-jarige leeftijd.

De St-Niklaaskerk was dan ook behoorlijk gevuld met mensen die meter Jeanneke op haar laatste tocht wilden vergezellen. Op het einde van de uitvaartliturgie weekte pastoor Kris Meskens bij de aanwezige kerkgemeenschap als laatste eerbetoon aan de overledene een bijzonder warm applaus los voor de levensloop, de levenshouding en de levensvisie, die Jeanneke haar ganse leven had tentoon gespreid. Dat spontaan gebaar aan het adres van meter Jeanneke betekende meteen veel meer dan alle andere gebruikelijke lofbetuigingen.
 
Ook de naaste familie werd in de hulde betrokken omdat zij het mogelijk maakte dat Jeanneke tot op haar laatste dagen steeds van haar vertrouwde huiselijke en familiale kring heeft mogen genieten. Tot goed twee weken voor haar overlijden toonde Jeanneke zich overigens nog bijzonder pienter in haar leefomgeving bij haar zoon Roger en schoondochter Jacqueline. De eerste dagen na Nieuwjaar evenwel zagen familie, vrienden en buren de levenskaars van meter Jeanneke stilaan uitdoven. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief