HERNE – Frederik Dekens wint indoorjumping

C21

HERNE – Frederik Dekens wint indoorjumping

Indoor_lrv_markruiters_herne__editiepajot_gdg___1_
De organiserende vereniging en hoofdjury Johan Pint mochten delegaties verwelkomen van de clubs van Vollezele, St-Pieters-Leeuw, Nederokkerzeel, Opwijk, Kester, Gooik, Galmaarden,Beersel-Dworp, Wolvertem, Grimbergen, Merchtem, Asse en Wambeek - © Deschuyffeleer
 

Eens te meer zette de landelijke rijvereniging De Markruiters een springparcours uit in manège Driepikkel in het gehucht Kokejane voor haar jaarlijkse gewestelijke indoorjumping. In de klasse zwaar greep Frederik Dekens uit Kester nog maar eens de oppergaai met zijn paard Narcotique des Monts. In totaal werden in de verschillende wedstrijden goed 150 parcours gelopen.

De manège Driepikkel lijkt ooit wel betere tijden gehad te hebben. Zo leidde de staat van de bodem tijdens het voormiddagprogramma tot verschillende valpartijen, alle gelukkig zonder al te veel erg. Het geheel geeft alleszins een aftandse indruk. En de sfeer is er bijzonder kil geworden.
 
De organiserende vereniging en hoofdjury Johan Pint mochten delegaties verwelkomen van de clubs van Vollezele, St-Pieters-Leeuw, Nederokkerzeel, Opwijk, Kester, Gooik, Galmaarden,Beersel-Dworp, Wolvertem, Grimbergen, Merchtem, Asse en Wambeek. Er waren wedstrijden voor aspiranten, beginnelingen en de klassen licht, midden en zwaar.
 
In de wedstrijden was het één en al de Heideruiters Kester dat de klok sloeg. Naast de overwinning van Frederik Dekens in klasse zwaar waren er ook nog eerste plaatsen weggelegd voor Jan Lamberst met Fjera van het Hoogveld in de klasse midden en voor Dryske Bosmans met Scully de Winghe Z in de klasse licht. De laatste decennia doet de Kesterse club rond de familie Dekens als vaste waarde het overigens bijzonder goed in LRV-middens.
 
De rijvereniging De Markruiters mag dit jaar 59 levenskaarsjes uitblazen en mag zich zo stilaan beginnen op te maken voor de viering van haar 60-jarig bestaan toekomend jaar met een groots tornooi.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2013
Godleieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief