HERNE – Damiaanpralines om van te snoepen

C21

HERNE – Damiaanpralines om van te snoepen

Editiepajot_offici__le_inhuldiging_damiaanpraline
Editiepajot: Herne Damiaandorp 2013 - © Deschuyffeleer
 
Damiaanactie_groot_herne___3___1296_x_864_
Damiaanactie 2013 in Groot-Herne: een groot succes - © Deschuyffeleer
 
Damiaanactie_groot_herne___5___1296_x_864_
Damiaanactie 2013 in Groot-Herne: een groot succes - © Deschuyffeleer
 

Dit jaar gaat Herne door de wereld als Damiaandorp. Een hele eer voor het Groene Kwadrant die dan ook best wordt hooggehouden met een waaier activiteiten rond bezinning, medeleven en veel financiële steun voor Damiaanactie. Een bijzonder gemotiveerde kerngroep onder de bezielende leiding van Sarah Copriau trekt dan ook het ganse jaar door de ganse solidariteitskar. De eerste grootse actie die er aankomt is de verkoop van Damiaanpralines. De opbrengsten van alle activiteiten gaan overigens integraal naar bouwkampprojecten in Congo, één van de voornaamste doellanden van Damiaanactie.

Rode vlinderlogo
Door de bestuursploeg van burgemeester Kris Poelaert werd het vervaardigen van de pralines toegewezen aan chocolaterie De Parel uit Gooik. “De pralines zijn in melkchocolade, met een praliné-crispvulling en met als opdruk het rode vlinderlogo van Damiaanactie”, licht Sarah Copriau nu al een klein tipje van de sluier. De doosjes met 12 ambachtelijke pralines zullen her en der zowel bij gemeentelijke overheidsinstanties als bij plaatselijke handelaars als bij verenigingen en scholen te koop worden aangeboden. De officiële voorstelling en onthulling van de Damiaanpraline vinden plaats op vrijdagavond 1 maart in het Bavocentrum in Herfelingen.
 
Damiaanmotorrit
Naast de Damiaanpraline voorziet de kerngroep nu ook al een Damiaanmotorrit naar Tremelo, het geboortedorp van missionaris Jozef De Veuster, beter bekend als pater Damiaan van Molokai en als beschermheilige voor lepralijders en aidspatiënten, op zondag 2 juni. Die dag wordt trouwens ook nog één en ander uitgekiend voor fietsers en wandelaars. Voorts staat er tijdens het weekend van 27 à 29 september in de kerk van Kokejane ook al een Damiaaanbeurs op stapel. Hier worden dan ook allerhande kunstobjecten en prachtige prijzen geveild voor het goede doel. Het Damiaanjaar in Herne wordt afgesloten op kerstavond 24 december in de St-Pieters en Pauluskerk in het centrum met een uitzonderlijk mooi en indringend Damiaankerstspel.
 
Damiaanactie
Damiaanactie is de welbekende niet-gouvernementele organisatie die zich al jarenlang inlaat met de strijd tegen lepra, tbc en berglepra in Azië, Afrika en Amerika met de huidige slogan ‘Onverschilligheid doodt, Damiaanactie geneest’. Het logo is een ‘hartelijke vlinder’ samengesteld uit een vlinder en voelsprieten.
 
In de Paasperiode brengt een kleine delegatie van de kerngroep, overigens volledig op eigen kosten, ook al een inleefreis naar de streek rond Kinshasa in Congo om daar ter plaatse het wel en wee van Damiaanactie van dichtbij mee te maken.  
 
Personen, verenigingen of instanties die zich alsnog geroepen voelen om ook hun steentje bij te dragen tot Herne Damiaandorp 2013 kunnen zich aanmelden bij het contactpunt sarah.copriau@herne.be . Op hetzelfde adres kunnen trouwens ook al bestellingen voor de Damiaanpralines geplaatst worden. Een doosje zal allicht aan de prijs van 7 euro te koop worden aangeboden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief