HERNE – Carnavalstraining voor de jeugdvoetballers

C21

HERNE – Carnavalstraining voor de jeugdvoetballers

Fc_herne_carnavaltraining_2013__3_
HERNE – Carnavalstraining voor de jeugdvoetballers - Foto's © Deschuyffeleer
 
Caqrnavaltrianing_vanderroost_herne_
Stéphane Vanderroost is al 22 jaar betrokken bij de jeugdwerking van de club - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne_carnavaltraining_2013__4_
Carnavalstraining voor de jeugdvoetballers FC HERNE - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne_carnavaltraining_2013__5_
Carnavalstraining voor de jeugdvoetballers FC HERNE - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne_carnavaltraining_2013__6_
Carnavalstraining voor de jeugdvoetballers FC HERNE - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne_carnavaltraining_2013__7_
Carnavalstraining voor de jeugdvoetballers FC HERNE - © Deschuyffeleer
 
Carnavaltraining_jeugdvoetbal_2013
Carnavalstraining voor de jeugdvoetballers FC HERNE - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne_carnavaltraining_2013__9_
Carnavalstraining voor de jeugdvoetballers FC HERNE - © Deschuyffeleer
 

Dat de sportieve boog niet altijd strak dient gespannen te staan was tijdens de jongste jeugdtraining van FC-Herne maar al te duidelijk. Met een heuse carnavaltraining gooide het jeugdbestuur het voor één keer over een andere dan louter sportieve boeg. Zo spreidt carnaval Halle nu ook al zijn tentakels uit tot in Herne.

Het trainerskorps telt in zijn rangen enkele fervente carnavalisten en omdat de meeste jeugdploegen al enkele weken door de winterperiode niet meer aan spelen zijn toegekomen werd in de aanloop naar het carnaval in Halle voor alle jeugdspelers voor de eerste keer een ongedwongen knotsgekke carnavaleske training op het getouw gezet. Zowel het gros van de jeugdige voetballers als hun trainers en begeleiders daagden dan ook op in bonte plunjes hier en daar aangevuld met al even opmerkelijke pruiken en accessoires.
De piraten, de Rode Duivels, de Mega-Mindies, de politieagenten en andere kompanen maakten van de training alleszins een leuke onvergetelijke gebeurtenis. Ook de DJ-van dienst droeg zijn steentje bij en voorzag via de geluidsinstallatie de speelvelden van stemmige carnavalsdeuntjes. Het spatje regen dat tussendoor roet in het eten dreigde te gooien kreeg geen schijn van kans om de pret te bederven.
Vooral sinds de komst naar het sportcomplex De Hernekouter kent de jeugdwerking van voetbalclub Herne een ‘explosie’. Zo telt de club thans goed en wel 200 voetballertjes die opgedeeld zijn in 12 ploegen. Stéphane Vanderroost is al 22 jaar betrokken bij de jeugdwerking van de club. Samen met Noël Volckaert en Erik Van Hoof maakte hij ook nog de tijd mee dat alle wedstrijden en trainingen doorgingen op de terreinen in de Imbeekstraat.
“De echte uitgroei van onze jeugdwerking kwam er wel degelijk met de overkomst naar de nieuwe installaties van De Hernekouter”, zegt Stéphane. “Maar ook onze visie over jeugdvoetbal en de kwaliteit van ons 14-koppig trainers- en begeleiderskorps bepalen mee ons succes”. Bij FC Herne zijn jeugdspelers, zowel jongens als meisjes, overigens welkom vanaf 5 jaar.
“Wij willen onze jeugdspelers een kwalitatief hoogstaande voetbalvorming aanbieden met het oog op een doorstroming naar het eerste elftal. Per leeftijdsklasse worden hierbij specifieke doelen nagestreefd zowel op het vlak van hun motorische als van hun sociale ontwikkeling”, aldus nog Stéphane, overigens nog altijd één van de spilfiguren van de jeugdwerking onder de coördinatie van Yvan Ricour.
Tussen het hoofdbestuur van de voetbalclub en de jeugdwerking bestaat alleszins ook een goede samenwerking. “Zo hebben wij afgesproken dat ieder jaar minstens twee jeugdspelers naar het eerste elftal moeten doorstromen. En op termijn moeten wij terug in staat zijn een ploeg samen te stellen met allemaal spelers van Herne”, geeft Stéphane Vanderroost maar al te graag aan.
Die jeugdpolitiek legt FC Herne alleszins geen windeieren want met een ploeg waarin al 6 jeugdspelers van eigen kweek mee spelen voert de club de rangschikking aan in Derde Provinciale C. De echte prospectie voor het doorstoten naar het eerste elftal begint overigens pas bij de U15. In de jongere reeksen primeert steeds het louter speels voetballen dat open staat voor iedereen. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2013
Godleieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief