HERNE - Mark Demesmaeker viert mee St-Patrick’s Day

C21

HERNE - Mark Demesmaeker viert mee St-Patrick’s Day

Malhahide__st_patrick_s_day_herfelingen
Voor de gelegenheid kregen de vier Malahide-muzikanten William Bodhran, Dirk Decombele, Katelijne Janssen en Johan Knockaert de versterking van een ongewone gast. Het was Euro-parlementslid en ex-inwoner van Herfelingen Marc Demesmaeker die als zanger en als tinwhistle-speler het kwartet perfect wist aan te vullen - Foto's © Deschuyffeleer
 
Herfelingen_st_patrick_s_day_2013__1_
“Veel reclame voor de Patrick’s Day-avond dien ik niet meer te maken. Ieder jaar weten de liefhebbers van muziek, folk en drank met Ierse inslag ons klein dorpscafé De Zoete Inval of het Vossenhol de vrijdag het dichtst in de buurt van 17 maart perfect te vinden” - © Deschuyffeleer
 
Herfelingen_st_patrick_s_day_2013__8_
HERNE - Mark Demesmaeker viert mee St-Patrick’s Day - © Deschuyffeleer
 
St_patrick_s_daqy_in_het_vossenhol_1__7_
Herfelingen viert mee St-Patrick’s Day - © Deschuyffeleer
 
St_patrick_s_daqy_in_het_vossenhol_1__4_
Herfelingen en malahide vieren St-Patrick’s Day - © Deschuyffeleer
 
Herfelingen_st_patrick_s_day_2013__4_
Herfelingen viert St-Patrick’s Day - © Deschuyffeleer
 
St_patrick_s_daqy_in_het_vossenhol_1__15_
"Dat ik een Ireland-lover ben staat buiten kijf", aldus Marc Demesmaeker - © Deschuyffeleer
 

St. Patrick's Day of Lá Fhéile Pádraig wordt niet alleen in Ierland uitbundig gevierd. Ook onder de figuurlijke kerktoren van Herfelingen viel er dit jaar zelfs 2 dagen te vroeg reeds het ene en het andere te beleven. “Veel reclame voor de Patrick’s Day-avond dien ik niet meer te maken. Ieder jaar weten de liefhebbers van muziek, folk en drank met Ierse inslag ons klein dorpscafé De Zoete Inval of het Vossenhol de vrijdag het dichtst in de buurt van 17 maart perfect te vinden”, aldus cafébaas Patrick De Vos.

Voor de viering van St-Patrick’s Day was het dan ook eens te meer drummen geblazen om nog een plaatsje in het Vossenhol te bemachtigen. Een ketel Irish Stew, een gamma aan typische Ierse bieren uit de Guinness-familie en vooral een rijk assortiment aan Ierse volksmuziek gebracht door het Brugse Malahide waren voldoende om gans het café en de buurt onder te dompelen in een unieke typisch Ierse pubsfeer.
Malahide speelde bovenop een repertoire van traditionele Ierse en Schotse muziek ook zoals de groep het noemt ‘pubmuziek’, een mengeling van alle muziekgenres gaande van evergreens tot volksliederen. Voor de gelegenheid kregen de vier Malahide-muzikanten William Bodhran, Dirk Decombele, Katelijne Janssen en Johan Knockaert de versterking van een ongewone gast. Het was Euro-parlementslid en ex-inwoner van Herfelingen Marc Demesmaeker die als zanger en als tinwhistle-speler het kwartet perfect wist aan te vullen.

In hartje Herfelingen werd dan ook niet alleen geklonken op St-Patrick. Er werd ook uit volle borst meegezongen. Marc Demesmaeker. “Het is nu al ettelijke jaren dat ik hier in het kleine Herfelingen met veel enthousiasme St-Patrick’s Day mee kom beleven. Iedere keer opnieuw weet de sfeer, de muziek, het gezelschap en bij gelegenheid ook een typisch Iers biertje mij te boeien en te verrassen. Dat ik een Ireland-lover ben staat buiten kijf. Minstens één keer per jaar maak ik absoluut tijd om dit land van sagen, woeste klipkusten, de Shannon en heerlijke Guinness een bezoek te brengen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2013
Godelieve deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief