HERNE – Judoclub op bezoek bij Poolse club

C21

HERNE – Judoclub op bezoek bij Poolse club

Judo_herne_in_polen__3_
HERNE – Judoclub op bezoek bij Poolse club
 
Judo_herne_in_polen__2_
HERNE – Judoclub op bezoek bij Poolse club
 
Judo_herne_in_polen__1_
HERNE – Judoclub op bezoek bij Poolse club
 
Judo_herne_in_polen__4_
HERNE – Judoclub op bezoek bij Poolse club
 

Al voor het tweede jaar op rij trok een delegatie van de Hernse Judoclub naar Polen voor een ontmoeting met een plaatselijke club Akademia Mako Judo in de stad Wroclaw. De groep van 26 judoka's en supporters diende er bij aankomst wel nog erg koude sneeuw te trotseren doch die barre weersomstandigheden konden het enthousiasme evenwel niet temperen.

“De ontmoeting nam 5 dagen in beslag waardoor er ook ruimschoots tijd was om deze mooie stad in het zuidwesten van Polen te bezichtigen”, doet voorzitter-trainer Walter Maes het verhaal. “Een echte aanrader overigens. Wijzelf waren gelogeerd in een hotel, verbonden aan een groots sportcomplex met twee ijspistes, drie zwembaden en een omnisporthal”.
 
Op sportief vlak was er ook een gezamenlijke training. Akademia Mako Judo Wroclaw (www.judo.net.pl) telt ongeveer 100 leden en werd opgericht en wordt nog steeds geleid door twee topjudoka's. Jaroslaw Maslinski (4de Dan Judo, Trainer A) en Maciej Kostrzewa (3de  Dan Judo, Trainer A en zesvoudig Pools kampioen) stonden dan ook in voor een pittige training. “Na een lichte opwarming werd al snel overgeschakeld naar het meer serieuze werk”, aldus nog Walter Maes. “Op het programma stond ook randori ne-waza, wat zoveel betekent als oefengevecht van de grondwerktechnieken.  Dit zijn de houdgrepen, klemmen en verwurgingen.  Het werd al snel duidelijk dat de Poolse judoka's sterke tegenstanders waren”.
 
De ontmoeting verliep in een sportieve en vriendschappelijke sfeer. Alle deelnemers konden dan ook terugblikken op een leuke ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is. Er worden dan ook al plannen gesmeed om de Poolse judoka's op hun beurt naar Herne te laten overkomen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2013
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief