HERNE - Met Belgerinkel naar de Winkel

C21

HERNE - Met Belgerinkel naar de Winkel

Aankondiging_belgerinkel_nr_de_winkel_mei_2013
HERNE - Met Belgerinkel naar de Winkel - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar neemt de gemeente deel aan de actie ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’, dit jaar gepromoot door gewezen VRT-corryfee en thans gezondheidsconsulente Martine Prenen. Een gezonde geest in een gezond lichaam en gezonde lokale handel in een gezonde gemeente. Dat zijn dit jaar de objectieven van de actie.

Met de deelname aan de actie wil het gemeentebestuur zijn inwoners aanzetten zich ‘kerngezond’ te fietsen en te bewegen. De affiche met Martine Prenen bevat dan ook een aantal veelzeggende slogans in die zin zoals Beweeg in de Buitenlucht, Blijf fit, Koop lokaal, Ontstress, Stoot minder CO-2 uit en Verminder de Files.
 
Met Belgerinkel naar de Winkel is een gezamenlijk initiatief van de Bond Beter Leefmilieu, UNIZO en de Christelijke Mutualiteiten waar Herne dan ook graag aan meewerkt om zijn bevolking tot meer bewegen in open lucht en tot meer aankopen in eigen gemeente aan te zetten. Zo wordt concreet iedereen aangespoord met de fiets of te voet te gaan winkelen bij buurthandelaars.
 
Het succes van de campagne stijgt overigens ieder jaar met vorig jaar al een deelname van 16.000 deelnemende handelaars en goed 80.000 klanten. Dit jaar loopt de actie van 4 mei tot 8 juni.
 
De deelnemende klanten in Herne maken alleszins kans op een prachtige en stijlvolle vintage-fiets van hoofdsponsor en gespecialiseerd fietsenbouwer Achielle. Die hoofdprijs zal alleszins te bezichtigen zijn in de Prima-superette in de Lindestraat.
 
Voor meer informatie en het laatste nieuws over de actie in het algemeen is het surfen naar www.belgerinkel.be of voor de plaatselijke actie in Herne naar carine.vandevelde@herne.be (02/397.11.69).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief