HERNE - De familie Kartuis krijgt er een zusje bij

C21

HERNE - De familie Kartuis krijgt er een zusje bij

Voorstelling_bierlinne
HERNE - De familie Kartuis krijgt er Berlinne als zusje bij - © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_bierlinneke_april_2013__3_
In restaurant-feestzaal De Egelantier werd de geboorte aankondigen van de Bierlinne, een pittige ambachtelijke praline waarin onder meer de bijzondere eigenschappen van het bruin kartuizerbier van Herne worden verwerkt - © Deschuyffeleer
 
Bierlinne_1
HERNE - De familie Kartuis krijgt er een zusje bij - © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_bierlinneke_april_2013__10_
De geboorte van Berlinne - © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_bierlinneke_april_2013__5_
Kartuizerbier, kartuizerkaas, kartuizerkoekjes en kartuizerconfituur mochten trots de geboorte aankondigen van de Bierlinne - © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_bierlinneke_april_2013__21_
Guido Vierendeel van De Egelantier en De Parel-chocolatier Wim De Broyer - © Deschuyffeleer
 

In restaurant-feestzaal De Egelantier mochten de zusjes en broertjes kartuizerbier, kartuizerkaas, kartuizerkoekjes en kartuizerconfituur trots de geboorte aankondigen van de Bierlinne, een pittige ambachtelijke praline waarin onder meer de bijzondere eigenschappen van het bruin kartuizerbier van Herne werden verwerkt. De Bierlinne is overigens een samenwerkingsproject met de chocolaterie De Parel uit Gooik.

Het waren Wilfried en Guido Vierendeel van De Egelantier die twee jaar terug opnieuw een biertje lieten brouwen waarvan de eigenschappen sterk aanleunen bij een recept van weleer. Het werd de Kartuis, een bier van 8 graden met hergisting op de fles. De Kartuis wordt gebrouwen in Woesten en is op de markt verkrijgbaar als donker dubbel of blond triple.
Als Straffe Streek-gemeente ontving Herne reeds twee jaar terug het dusdanig label. Die erkenning houdt het bewijs in dat de gemeente streekeigen producten een warm hart toedraagt en dat het duidelijk te kennen geeft de ontwikkeling van de streekidentiteit en de promotie van de streekproducenten te ondersteunen. Zo werd intussen ook de Kartuis stilaan een beetje een uithangbord van de gemeente.
Voor de kartuizerkaas, een half harde kaas gerijpt in Kartuis, is de link gelegd met het assortiment van de Beverse Kaasmakerij. En het kartuizerkoekje is op zijn beurt een knapperig artisanaal biscuitje dat het gamma van de Kartuis en  de kartuizerkaas perfect weet aan te vullen. Ook de bierconfituur, in productie bij Wildiers, is  ambachtelijk bereid op basis van 75 percent bier zonder toevoeging van enig fruit.
Over de  nieuwe Bierlinne vertelt De Parel-chocolatier Wim De Broyer: “Het omhulsel is gemaakt van 70 percent cacao met een bittere basis. Daarin zijn 2 lagen verwerkt. Een eerste laag is een ganache met onder meer room en boter en de toplaag is de fijne Kartuisconfituur”.
De voorstelling van de Bierlinne werd bijgewoond door burgemeester Kris Poelaert en zijn Gooikse collega en tevens voorzitter van Pajottenland+ Michel Doomst, die meteen het nieuw streekproduct erg op prijs wisten te stellen.
De Bierlinne in een verpakking van 20 stuks kost rond de 7,15 euro en is voortaan te koop  in het Streekproductencentrum en Kartuis in Halle en in de Taverne-Restaurant Egelantier in Herne. Het gamma aan verkooppunten wordt later nog uitgebreid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief