HERNE – Stef Rogier sterkste junior in Herfelingen

C21

HERNE – Stef Rogier sterkste junior in Herfelingen

Koers_herfelingen_april___12_
De krachtige Stef Rogier wist zo zijn eerste zegeruiker van het seizoen te bemachtigen en dit voor Glen Van Herck, Joren Spruyt, Tom Cardoen, Goran Van De Walle en Eward De Boeck - © Deschuyffeleer
 
Koers_herfelingen_april___5_
Guillaume Seye (Wachtebeke) won de pelotonsspurt voor Brent Cools (Wuustwezel), Dante Van Hooydonck en Angelo Van Den Bossche (Hamme) - © Deschuyffeleer
 
Koers_herfelingen_april___2_
Winnaar Stef Rogier - © Deschuyffeleer
 
Dsc03548__1296_x_972_
Junioren in Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
Dsc03553__1296_x_972_
Doortocht in herfelingen-centrum - © deschuyffeleer
 
Koers_herfelingen_april___1_
Overwinnaar Stef Rogier deelt zijn eerste zegevreugde graag met zijn ploegleiding en met zijn ploegmakkers Jelle Vansnick (Bever), Kenneth Van Der Bracht (Grimminge) en Aïky Bruyère (Ternat) - © Deschuyffeleer
 

Met een fikse portie Antwerpse en Limburgse juniors op verkenning in het Pajottenland kreeg de wielerwedstrijd in Herfelingen, goed voor 60 deelnemers, aardig wat kwaliteit in de schoot geworpen. Onder hen ook Dante Van Hooydonck, zoon van tweevoudig Ronde van Vlaanderen-winnaar Eddy, die helemaal vanuit het verre Wuustwezel naar het hartje Pajottenland was overgewaaid.

Met veertien ronden van 7 km op een heuvelachtig, doch naar Pajotse normen best doenbaar parcours, voor de boeg maakten de renners er rond de Herfelingse en Heikruise  kerktoren een boeiend kijkstuk van voor de talrijk opgekomen toeschouwers en supporters. De typisch ongedwongen sfeer en de betrokkenheid van de ganse dorpsgemeenschap rond het gebeuren riep dan ook menig nostalgische herinnering op aan het wielrennen van eertijds.
 
Ondanks herhaalde aanvalspogingen was het wachten tot in de 12de ronde om de wedstrijd haar definitief beslag te zien krijgen. Onder de impuls van een bedrijvige Goran Van De Walle (Ophasselt) en Joren Spruyt (Heist-op-den-Berg) zonderden zich verder met de latere winnaar Stef Rogier (Affligem), Glen Van Herck (Beerzel), Tom Cardoen (Meerbeke) en Eward De Boeck (Opstal-Buggenhout) zes renners af. Ondanks felle reacties in het achtervolgend peloton bleef de kopgroep definitief buiten schot.
 
In de eindspurt stond er geen maat op de krachtige Stef Rogier die zo meteen zijn eerste zegeruiker van het seizoen wist te bemachtigen en dit voor Glen Van Herck, Joren Spruyt, Tom Cardoen, Goran Van De Walle en Eward De Boeck. Guillaume Seye (Wachtebeke) won 15” later de pelotonsspurt voor Brent Cools (Wuustwezel), Dante Van Hooydonck en Angelo Van Den Bossche (Hamme).
 
Affligemnaar en eerstejaarsjunior Stef Rogier was uitermate tevreden met zijn eerste seizoenszege. “De wedstrijd werd hard gemaakt door de afstand en de wind. Ik pluk nu overigens de vruchten van drie weken doorgedreven training, het intens werk op de Gentse piste Blaarmeersen en mijn deelnames aan enkele interclubs met mijn ploeg Onder Ons Parike. De afstand speelde in mijn voordeel. Ik liet doelbewust de eerste aanvalsgolven gedijen. Ik testte halverwege wel enkele keren de benen en hield er tegen alle verwachtingen in een goed gevoel bij over. De eerstkomende dagen las ik nu wel een relatieve rustperiode in”.
 
Met zijn elfde plaats toonde Tom Timmermans uit Vollezele zich de beste streekrenner uit het Pajottenland en de Zennevallei. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief