HERNE - Valpreventie in St-Felix

C21

HERNE - Valpreventie in St-Felix

Valquiz_011
HERNE - Valpreventie in St-Felix - © Deschuyffeleer
 
Valquiz_001
HERNE - Valpreventie in St-Felix - © Deschuyffeleer
 
Valquiz_004
HERNE - Valpreventie in St-Felix - © Deschuyffeleer
 

Deze week loopt in Vlaanderen de 2de  Week van de Valpreventie. Ook het Woonzorgcentrum Sint-Felix laat deze campagne niet onopgemerkt voorbij gaan.  De Week van de Valpreventie is een gezamenlijk initiatief van het Expertisecentrum Val- en Fractuurpreventie Vlaanderen, het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie, de Lokale Gezondheidsoverlegorganen en andere belangstellende zorgorganisaties en woonzorgcentra.

Tijdens de week worden de krachten gebundeld om vallen bij ouderen te voorkomen en wordt eenzelfde boodschap naar buiten gebracht: BLIJF ACTIEF, VERMIJD VALLEN!  Zo worden niet alleen de ouderen en hun omgeving gesensibiliseerd maar ook de verschillende gezondheids- en welzijnswerkers gemotiveerd om valpreventie te integreren in de dagdagelijkse praktijk.
 
Met stoornissen in evenwicht, spierkracht en mobiliteit focust de campagne dit jaar op één van de belangrijkste risicofactoren voor een valincident. De boodschap is dan ook simpel : “Dans je leven lang” of “wie actief blijft, vermijdt vallen”. 
 
“Hoewel er binnen de muren van het woonzorgcentrum dagdagelijks aandacht is om valincidenten te voorkomen door aangepaste architectuur, aangepast meubilair en zorg op maat voor de bewoner hebben we ons ook geëngageerd om deel te nemen aan deze Week van de Valpreventie”, zegt Marc Van Nieuwenhove, directeur bewonerszorg. “Er werden niet alleen affiches opgehangen en flyers uitgedeeld maar er werd voor de residenten ook een quiz georganiseerd rond valpreventie in het algemeen en tips om actief te blijven op hoge leeftijd”.
 
Alleszins worden in het wekelijks bewegings- en gymnastiekuurtje ook steeds oefeningen ingebouwd om evenwicht en spierkracht op peil te houden. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief