HERNE - Groot en klein nieuws uit de gemeenteraad

C21

HERNE - Groot en klein nieuws uit de gemeenteraad

Vergadering_2013_p200

Gecoro
De gemeenteraad trok zijn besluit van de vorige zitting met betrekking tot de verkiezing van de leden voor de nieuwe Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening in. Dit heeft te maken met de toenmalig gevolgde procedure om de leden te verkiezen.
Enig oppositieraadslid Thierry Deblander had toen namens zijn fractie juridische bezwaren geuit bij de werkwijze van de aanduiding van de leden. De bestuursploeg van burgemeester Kris Poelaert pakte immers dan uit met een voorstel waarin niet alleen de voorzitter en de secretaris werden voorgedragen maar ook de ganse verdere samenstelling van de adviescommissie.
Volgens het oppositieraadslid kon er zo van een echte stemming geen sprake meer zijn. Voor de stemming had hij de voorzitter van de gemeenteraad dan ook de herroeping van de kandidatuur van zijn partijgenoot Johan Vonckers overhandigd. Die kon zich niet vinden in de vorm waarin de stemming door de meerderheid werd voorgekauwd en waarbij hij door de meerderheidsploeg weerhouden werd als plaatsvervangend deskundige.
Een nieuw dossier zal dan ook op de eerstkomende gemeenteraad geagendeerd worden.

Begeleidingscommissie mobiliteit
Ook Herne heeft nu een gemeentelijke begeleidingscommissie mobiliteit. De gemeenteraad zette daartoe het licht op groen.
Die commissie als multidisciplinair en beleidsoverschrijdend overlegforum is voortaan verantwoordelijk voor het voorbereiden, het opmaken, het opvolgen, het evalueren en in voorkomend geval het herzien van het gemeentelijk of bij uitbreiding intergemeentelijk mobiliteitsplan. Ook staat de commissie in voor het begeleiden van het voorbereiden, het opmaken, het opvolgen en het evalueren van de projecten die nauw aansluiten bij het duurzame lokale mobiliteitsbeleid.
Naast de vaste leden zijn nu ook in de commissie vertegenwoordigers van de gemeentelijke dienst grondgebiedzaken, de lokale politie en de fietsersbond als adviserende leden welkom.
 
Denderbekken
Het decreet integraal waterbeleid deelt het Vlaams watersysteem op in 11 bekkens. Herne behoort het Denderbekken. Een bekkenbestuur coördineert het waterbeleid op zijn niveau. Als vertegenwoordiger van de gemeente in het bestuursorgaan duidde de gemeenteraad nu eerste schepen Lieven Vandenneucker aan.
 
Kermisreglement
Voor de goede gang van zaken bij het opstellen van de twee jaarlijkse kermissen stemde de gemeenteraad in met een kermisreglement. Hiermee wil het gemeentebestuur de administratieve manier van werken, de voorwaarden voor de opstelling van de kermiswagens, de tijd, de veiligheid en het milieu evenals de verbodsbepalingen en de sancties vastleggen.    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief