HERNE - Marcel Declerck en Jeannine Hauters vieren goud

C21

HERNE - Marcel Declerck en Jeannine Hauters vieren goud

50_jaar_declerck-hauters_gdg___1_
HERNE - Marcel Declerck en Jeannine Hauters vieren goud - © Deschuyffeleer
 
Huwelijksfoto_3_renamed_2983
Marcel en Jeannine 50 jaar geleden .... © Deschuyffeleer
 
50_jaar_declerck-hauters_gdg___4_
marcel en jeannine 50 jaar later .... © Deschuyffeleer
 
50_jaar_declerck-hauters_gdg___2_
De jubilarissen met hun kinderen en schoonkinderen - © Deschuyffeleer
 
50_jaar_declerck-hauters_gdg___3_
Het gouden paar met hun 6 oogappels: Lenn (14) en Lore (12), Silke (16) en Jordi (8), Remke (14) en Ynske (8) - © Deschuyffeleer
 
Declerck_hauters
Ook hun woning in de Stationstraat kreeg een feestkleedje aangetrokken. "Liefde tussen jonge mensen is een natuurverschijnsel, tussen oudere mensen een merkwaardig kunstwerk" - © Deschuyffeleer
 

Het echtpaar Marcel Declerck (71) en Jeannine Hauters (72) vierden hun gouden bruiloft. Reden genoeg om met familie  en vrienden de heuglijke gebeurtenis van 1 juni 1963 te herdenken. De voeten werden dan ook onder de tafel geschoven in het restaurant Castel. Ook burgemeester Kris Poelaert en een ruime delegatie van het schepencollege mochten mee het glas heffen. Zij wensten de jubilarissen alvast nog vele gelukkige huwelijksjaren toe.

Jeannine is afkomstig van Nieuwenhove en Marcel werd geboren in Galmaarden. Na 4 jaar bij de ouders in ‘Neinof’ te hebben ingewoond werd er gebouwd in de Stationstraat. Datzelfde jaar werd het gezinnetje ook uitgebreid met een flinke zoon Johan. In ’72 en in ’75 zagen ook de dochters Ann en Nathalie het daglicht.
 
Al van jongs af aan was Marcel tewerkgesteld in het schrijnwerkersbedrijf Decrem als bediende-arbeider . Eenmaal gevestigd in Herne koos Marcel echter voor een zelfstandig statuut. In zijn garage werden dan ook de eerste opdrachten uitgevoerd. Tot op vandaag is de schrijnwerkerij nog steeds gevestigd aan de Stationsstraat zij het dan in een daartoe opgericht bijgebouw achter de woning. Het is thans zoon Johan die er de touwtjes in handen heeft. Maar naar zijn zeggen “mag onze papa dan wel een zeventiger zijn, passief toekijken is er voor hem niet bij. Naast zijn gezin blijft ook de schrijnwerkerij dan ook dagdagelijks deel uitmaken van zijn doen en laten”.
 
Ook Jeannine was nauw betrokken bij de zaak. De job als bediende bij een groot verzekeringskantoor zegde zij vaarwel. Zo stond zij niet alleen in voor het huishouden maar werd zij ook de administratieve hulp en de rechterhand van Marcel.

Naast het grootbrengen van hun eigen kinderen bekommerden Jeannine en ook Marcel zich over het wel en wee van Daniëlle, het dochtertje van de oudere zus van Jeannine die heel jong weduwe werd. Zo kreeg Daniëlle een tweede thuis en kon haar mama buitenshuis verder de kost verdienen. Ook vandaag nog maakt Daniëlle, die inmiddels zelf met Herman een gezin stichtte, deel uit van de familie als vierde kind des huizes.
 
Van echt grote tegenslagen bleef de familie Declerck-Hauters alsnog gespaard. Naast hun drie kinderen kregen Marcel en Jeannine er mettertijd ook een schoondochter en twee schoonzonen bij. Samen zorgden die voor de zes kleinkinderen Lenn (14) en Lore (12), Silke (16) en Jordi (8), Remke (14) en Ynske (8).
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief