HERNE - Kanaalzwemmer Stefan in volle actie

C21

HERNE - Kanaalzwemmer Stefan in volle actie

Deschuyffeleer_vanaudenhove_stefan__editiepajot
 

Deze morgen om 07u40 Engelse tijd startte Stefaan Vanaudenhove uit Herne met zijn poging het Kanaal over te zwemmen van uit Engeland in de richting van het Franse Cap Gris Nez. Bij zijn poging wordt hij begeleid door een medezwemmer en een boot met aan boord zijn echtgenote Gerda, zijn trainer Kris Vinken, dokter Ignace, een cameraman van de VRT en een officiële waarnemer.

Na een moeilijke start lijkt Stefan de goede zwemslag te hebben gevonden. Probleem blijft wel de moeilijke opname van voedsel.
 
Om 17u40 had de Kanaalzwemmer reeds 28 km afgelegd. Er resten hem nog 21 km. Als alles volgans plan verloopt zet Stefaan na middernacht voet aan wal in Frankrijk.
 
Stefan toont de vaste wil zijn uitdaging tot een goed einde te brengen ondanks weer meer wind en opnieuw meer opkomende golven. Hij praat weinig en hoort heel weinig zo dat de communicatie naar hem toe niet evident blijkt. Hij neemt weinig voeding tot zich wat op termijn zijn plannen wel eens zou kunnen dwarsbomen. Technisch en mentaal loopt alles evenwel gesmeerd. Zo waren de weersomstandigheden bij het vertrek optimaal. Wel is het zo dat de zwemmer na een drietal uur een dipje voortspruitende uit een lichte ongesteldheid heeft moeten overwinnen.
 
Editiepajot houdt U verder op de hoogte van het verloop van de onderneming van de kanaalzwemmer. Een volgende stand van zaken volgt omstreeks 20u30.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief