HERNE wendt Plattelandsfonds volledig aan voor heraanleg wegenis

C21

HERNE wendt Plattelandsfonds volledig aan voor heraanleg wegenis

Editiepajot_herne_wegeniswerken_plattelandsfodns_foto_deschuyffeleer
HERNE wendt Plattelandsfonds volledig aan voor heraanleg wegenis © Deschuyffeleer
 

De toelage die Herne in extremis vanuit het Plattelandsfonds voor dit jaar nog kreeg toegewezen gaat volledig naar het herstel van de gemeentewegen. Het gaat om een bedrag van 138.985 euro. De gemeente mag daartoe nu de nodige projecten indienen.

Maar ook daarbuiten blijft de bestuursploeg van burgemeester Kris Poelaert niet bij de pakken zitten. Ook in Herne heeft de zware en langdurige winter immers zijn tol geëist op het 120 km lange gemeentelijk wegennet met veel schade aan de wegbekleding tot gevolg. Bovenop de jaarlijkse budgetten voor het heraanleggen van enkele wegen wordt inmiddels ook werk gemaakt van een aantal grotere projecten. Door de kleinere inkomsten dan die in de grotere gemeenten in het Pajottenland en het meer uitgebreide wegennet wegen de lasten voor het onderhoud van het wegennet overigens extra zwaar op het gemeentelijk budget.
 Vooreerst neemt de technische dienst onder leiding van schepen van Openbare Werken Lieven Vandenneucker grotendeels zelf de heraanleg van de Groenstraat (1) voor zijn rekening. Eens de aanbesteding achter de rug worden in St-Pieters-Kapelle zowel de Rooststraat (2) als de Boulevardstraat (3) in een nieuw kleedje gestoken. En in samenwerking met Bever wordt ook een aanbesteding uitgeschreven om de Zullikstraat (4) heraan te leggen.
Fietspad
Dezer dagen vat aannemer Ambaro ook de geplande werken aan in de Lindestraat (5), de Van Cauwenberghelaan (6) , de Broekstraat (7) en de Kleine-Broekstraat (8). Die werken zijn van een veel grotere omvang. In het zog van Aquafin vernieuwen ook de nutsbedrijven er hun netwerk. En ook wordt er werk gemaakt van de aanleg van het lang verwachte fietspad tussen het centrum en Kokejane. Om budgettaire redenen heeft het College van Burgemeester en Schepenen inmiddels wel geoordeeld de tweede fase van het project langsheen de Vancauwenberghelaan tussen de Broekstraat en het rondpunt te moeten uitstellen totdat de nodige financiële middelen voorhanden zijn.
Op de planning voor de komende jaren dan weer staan de aanpak van de Tweekapellenstraat (9) en een deel van de Beeldekensstraat (10) in Herfelingen geagendeerd. Ook de Leenstraat (11) en de Kleine-Leenstraat (12) worden mettertijd heraangelegd. Ondanks de slechte toestand van deze wegen dient hier nog wel gewacht op de goedkeuring van de subsidies in het kader van de aanleg van het gescheiden rioleringsstelsel.
Intussen zijn zowel de Aerebeekstraat (13) als een deel van de Hoogbaan op enkele beperkte afwerkingen na, heraangelegd. Ook een deel van de Rendries (14), de voetweg naar de Waltrudismolen en de Kleine-Breemstraat (15) werden recent nog voorzien van een nieuwe asfaltlaag.
Ook de inwoners kunnen nog steeds hun steentje bijdragen tot het in goede staat houden van de wegen door putten in het wegdek te melden op het mailadres putten@herne.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 aug 2013
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief