HERNE – Fietstochten ’t Draisineken scoren goed

C21

HERNE – Fietstochten ’t Draisineken scoren goed

Fiets_en_wandelhappening_draisineke_2013__1_
HERNE – Fietstochten ’t Draisineken scoren goed - © Dechuyffeleer
 
Fiets_en_wandelhappening_draisineke_2013__3_
Voor de gelegenheid werd Cédric Daelemans van de organiserende club ’t Draisineken uitgerust met een camera op zijn fietshelm. De prestaties van de deelnemers zijn dan ook binnenkort uitgebreid te volgen op Youtube - © Deschuyffeleer
 
Fiets_en_wandelhappening_draisineke_2013__2_
Ruime delegatie van Klimax Bever - © Deschuyffeleer
 
Fiets_en_wandelhappening_draisineke_2013__4_
Start van de 75 km met Maxime Cobbaert aan het stuur van de pilootwagen - © Deschuyffeleer
 
Fiets_en_wandelhappening_draisineke_2013__5_
HERNE – Fietstochten ’t Draisineken scoren goed - © Dechuyffeleer
 
Fiets_en_wandelhappening_draisineke_2013__10_
Start 2de groep (60 km) - © Deschuyffeleer
 
Fiets_en_wandelhappening_draisineke_2013__9_
Ruime delegatie van Cyclo Bol d'Air Edingen - © Deschuyffeleer
 

De fietstochten in groep van fietsclub ’t Draisineken zijn ook dit jaar uitgedraaid op een succes en dit ondanks de aanhoudende druilregen bij de start. Goed 180 fervente fietsers, waaronder ook burgemeester Kris Poelaert, verschenen op het ochtendappel. Daarnaast waagden ook nog ettelijke tientallen fietsers individueel of in vrienden- of familiekring zich aan de kortere afstanden.

Vanuit Herne werd via Rebecq, Braine-le-Comte en Ecaussines in groep koers gezet richting Ronquières voor een tocht van 75 km. De terugkeer liep Charly de Bois, Virginal en Hennuyères. De ladies beperkten hun uitje tot 60 km. De wielertoeristenverenigingen uit de gemeente met ’t Draisineken, Oud en Jong, Jong en Oud, de Toyota-ploeg, de Sint-Pieterspurters, de Tulpkes en de Rasbeekspurters leverden het gros van de deelnemers. Maar ook de delegaties van Klimax uit Bever en Cyclo Bol d’Air uit Edingen vielen op door hun aantal.
 
“Ieder jaar neemt het aantal deelnemers toe, deze keer zelfs met een 30-tal”, zegt een tevreden Luc Roosens die samen met Maxime Cobbaert en Marcel Copriau instaat voor het gros van de praktische organisatie. “Oorspronkelijk was het de bedoeling dat iedere club uit de gemeente om beurt de organisatie zou verzekeren. Maar omdat ’t Draisineken het de eerste keer zo goed deed is de organisatie aan onze ribben blijven plakken”.
 
Met een jaarlijkse gezamenlijke fietstocht wilden de clubs uit de gemeente nauwer bij elkaar aanleunen. Dit kwam overigens nog duidelijk tot uiting bij de rit in groep naar Tremelo in het kader van Damiaanactie. “Die rit omheen Brussel krijgt overigens allicht een vervolgverhaal met een tweede editie toekomend jaar”, weet Luc Roosens die in het wielertoerisme de laatste tijd toch een ingrijpende evolutie ziet. “Zo moeten wij vaststellen dat het wielertoerisme met vrienden voor het louter plezier langzaam maar zeker moet wijken voor het meer prestatiegericht fietsen”.

Voor de gelegenheid werd Cédric Daelemans van de organiserende club ’t Draisineken uitgerust met een camera op zijn fietshelm. De prestaties van de deelnemers zijn dan ook binnenkort uitgebreid te volgen op Youtube.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief