HERNE - Willy Jeuris wil naar Santiago de Compostella

C21

HERNE - Willy Jeuris wil naar Santiago de Compostella

Jeuris_naar_compostella
HERNE - Willy Jeuris wil naar Santiago de Compostella - © Deschuyffeleer
 

De kranige Willy Jeuris uit de Stationsstraat heeft grootse plannen. In mei volgend jaar wil hij te voet van Herne naar het graf van de apostel Jakobus in Santiago de Compostella in Spanje trekken, een tocht van nagenoeg 2200 km. Daartoe laat hij niets onverlet. Zo is deze 62-jarige nu al dagdagelijks bezig zijn conditie aan het opbouwen.

Willy Jeuris is afkomstig uit Genk. Toen hij twee jaar terug als administratieve kracht bij De Post met pensioen ging stelde hij zich toen al tot doel zich voor te bereiden op een voettocht naar Compostella. Willy was geen sportman en kilometers stappen had hij nog nooit gedaan.
Omdat een voettocht naar Compostella zeker geen niemendalletje is en Willy de trektocht absoluut tot een goed eind wil brengen heeft hij dan ook zijn voornemen al grondig bestudeerd. Zo kiest hij er voor de tocht alleen te ondernemen zodat hij zijn stapritme niet hoeft aan te passen. Het vertrek is inmiddels gepland in de loop van mei volgend jaar. Hij rekent er op goed 100 dagen later in Compostella goed en wel aan te komen. 
Willy bestempelt zijn tocht als een pelgrimstocht maar wel ééntje met een hedendaags tintje. Zo zou zijn echtgenote hem vergezellen met een mobilhome zodat verzorgen, rusten en overnachten geen kommer of zorgen baren.
Hoe dan ook, een voettocht naar Compostela blijft een niet alledaags gebeuren. Daarom vindt Willy het bijzonder belangrijk zich zowel mentaal als fysiek grondig en doelgericht voor te bereiden. De oversteek van de Pyreneeën met zomerse temperaturen is inderdaad van een andere orde dan een zondagse namiddagwandeling in het Pajottenland.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 aug 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief