HERNE – Doortocht Kokejane wordt pas later heringericht

C21

HERNE – Doortocht Kokejane wordt pas later heringericht

Steenweg_op_asse_kokejane___5_
HERNE – Doortocht Kokejane wordt pas later heringericht - © Deschuyffeleer
 
Steenweg_op_asse_kokejane___6_
HERNE – Doortocht Kokejane wordt pas later heringericht - © Deschuyffeleer
 

De lang verwachte herinrichting van de doortocht van Kokejane op de Assesteenweg komt er alsnog toekomend jaar niet. Dat blijkt uit een schrijven van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits dat burgemeester Kris Poelaert recent in de bus kreeg. De herinrichting wordt nu gekoppeld aan een gemengd Aquafin/Infrax-project dat evenwel nog in een pril stadium verkeert. Met uitsluiting van een gedeelte in Kester ter hoogte van het voetbalplein is het enkel nog in Kokejane dat de steenweg het alsnog moet doen met zijn oude structuur.  

De bestuursploeg van Herne met burgemeester Kris Poelaert en de buurtbewoners zijn al langer vragende partij om de doortocht van de gewestweg N285 Edingen-Asse een grondige face-lift te geven in Kokejane. Die moet dan zorgen voor een meer veilige doorstroming van het druk verkeer. En zo zou ook de leefbaarheid in het gehucht er alleszins met rasse schreden moeten op vooruit gaan. Nu wordt het aanhoudend voorbij donderen van het zwaar verkeer over de gescheurde en verzakte betonplaten vooral in de vroege ochtend er door de buurtbewoners als bijzonder storend ervaren.
 
De brief van minister Hilde Crevits zet dan ook een domper op de hoge verwachtingen die door haar werden gecreëerd bij haar plaatsbezoek van twee jaar terug. Zij gaf toen aan dringend werk te laten maken van de herinrichting. Als alles volgens de toenmalige planning zou verlopen zouden de werken zelfs al in de loop van toekomend jaar kunnen worden aangevat. Maar nu gooien de plannen van Aquafin en Infrax duidelijk roet in het eten naar het gemeentebestuur en de buurtbewoners toe.
 
Burgemeester Kris Poelaert, enigszins ontgoocheld over de gang van zaken, heeft wel enig begrip voor het gezamenlijk kostenbesparend project van Aquafin, Infrax en het agentschap Wegen en Verkeer. Toch blijft hij aandringen op een vlugge realisatie van de herinrichting. “Wegen en Verkeer heeft bij Aquafin en Infrax alleszins aangedrongen om hun project waarbij een rioolcollector in Kokejane wordt ingeplant ten spoedigste op te starten”, weet de burgemeester. “En intussen gebeuren op het terrein ook al de nodige opmetingen. De minister heeft in haar schrijven overigens ook toegezegd de eerste visieplannen tijdig naar het gemeentebestuur terug te koppelen”.
 
Een vastberaden burgemeester wil duidelijk niet bij de pakken blijven zitten: “Wij volgen de vooruitgang van het dossier op de voet en blijven alleszins aandringen op een zo snel mogelijk heraanleg”.

Overigens valt bij de jobstijding vanuit de diensten van minister Hilde Crevits ook niet uit te sluiten dat de op stapel staande openstelling van de verbindingsweg tussen de A8/E429 of La Hennuyère en het rondpunt op de Assesteenweg op het grondgebied van Edingen intussen in Kokejane de verkeersonveiligheid nog zal doen toenemen en de leefbaarheid er nog meer zal belasten.   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief