HERNE – Heraanleg Van Cauwenberghelaan weldra van start

C21

HERNE – Heraanleg Van Cauwenberghelaan weldra van start

Steenweg_op_asse_kokejane___11___1824_x_1368_
HERNE – Heraanleg Van Cauwenberghelaan weldra van start - © Deschuyffeleer
 

Als alles volgens plan verloopt starten de werken voor de heraanleg van de Lindestraat, de Van Cauwenberghelaan, de Broekstraat en de Kleine Broekstraat op maandag 9 september. Het is de firma Ambaro uit Lichtaart die zich aangeduid zag om de werken uit te voeren. De buurtbewoners kregen alvast een eerste info-flash van het gemeentebestuur in de bus.

Het project voor de heraanleg van de belangrijke verbindingsweg tussen het centrum en het gehucht Kokejane voorziet twee fasen. Om budgettaire redenen kan het gemeentebestuur in eerste instantie echter enkel werk maken van het gedeelte vanaf de Lindestraat tot aan het kruispunt met de Broekstraat.  Hierbij worden ook wel de Broekstraat en de Kleine Broekstraat heraangelegd. In een tweede fase wordt dan mettertijd het gedeelte tussen het kruispunt met de Broekstraat en het rond punt aangepakt.
 
Nutsbedrijven maken van de gelegenheid ook gebruik om hun netwerk aan te passen en te moderniseren. Nieuw is nu ook dat hierbij leidingen voor het aanvoeren en het verdelen van aardgas worden aangelegd. En er komt ook langs weerszijden een fietspad.
 
De huidige planning voorziet werken in de Lindestraat en Rankhove vanaf september tot en met februari van toekomend jaar, terwijl de Van Cauwenberghelaan tussen de Lindestraat en de Broekstraat wordt aangepakt van november tot juni. De werken in de Broekstraat en de Kleine Broekstraat dan weer lopen normaliter vanaf januari tot september. Mits enige meeval moeten de ganse klus geklaard zijn eind toekomend jaar. Deze planning is uiteraard voorlopig wel louter informatief om reden ook de weergoden af en toe roet in het eten kunnen gooien.
 
Hinder beperken
De bestuursploeg van burgemeester Kris Poelaert volgt het ganse gebeuren alleszins op de voet en laat niets onverlet om de last voor de buurtbewoners tot een strikt minimum te beperken. Naast info-flashberichten die geregeld in de bussen van de bewoners worden bezorgd zijn ook twee medewerkers bij het gemeentebestuur aangeduid als contactpersonen waar de bevolking met haar vragen steeds terecht kan. En bij het afsluiten van straten  zullen door het gemeentebestuur ten behoeve van de zelfstandigen ook nog  omleggingscampagnes op het getouw worden gezet om de commerciële hinder maximaal aan banden te leggen. “Als gemeentebestuur kunnen wij niet genoeg ons best doen”, neemt burgemeester Kris Poelaert zich voor, wel één en al besef dat er toch wel steeds enige hinder zal zijn.
 
Gedurende de ganse duur van de werken zullen wegomleggingen van kracht zijn via de Hekstraat en de Waardestraat en via de Grotestraat richting Rankhove. En in functie van de planning zullen er ook steeds wel delen van het uit te voeren tracé berijdbaar blijven tijdens de werken.           
 
Dezer dagen is alleszins al gestart met enkele voorbereidende werkzaamheden. Zo voert Infrax momenteel ter hoogte van het kruispunt met de Broekstraat werken uit. Dit kan overdag leiden tot lichte verkeershinder door het uitzetten van verkeerslichten om het verkeer afwisselend door de werfzone te laten doorrijden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief