HERNE – Damesvoetbalploeg verzorgt carwash

C21

HERNE – Damesvoetbalploeg verzorgt carwash

Dames_fc_herne_carwash__1_
HERNE – Damesvoetbalploeg verzorgt carwash
 
Dames_fc_herne_carwash__2_
Patricia Chrispeels - Dames FC Herne © Deschuyffeleer
 

Op de parking van de sporthal stond de damesploeg van FC Herne in voor een carwash. Een honderdtal voertuigen werd onder handen genomen. De regen zorgde er mee voor dat de aangeboden auto’s bijtijds werden afgespoeld. Met de opbrengst willen de voetballende dames bij gelegenheid een bijzondere activiteit op het getouw zetten en, als het enigszins kan, ook hun uitrusting verder uitbreiden.

Na twee jaren spelen in 1ste provinciale zijn de dames van FC Herne voor dit seizoen wel  teruggevallen in de 2de provinciale afdeling. “Dit is wel enigszins jammer maar het spelen in de 2de afdeling noopt ons niet langer al te verre verplaatsingen te moeten ondernemen”, zegt spreekbuis Patricia Chrispeels. “Het damesvoetbal wint alsmaar aan populariteit en er zijn nu ook onder andere ploegen in Tollembeek, Gooik, Ternat en Liedekerke”.
 
De ploeg telt 23 speelsters in de rangen waarvan een 15-tal de vaste kern vormen. De meesten zijn woonachtig in Herne en Galmaarden maar sommigen waaien ook over uit Geraadsbergen en Denderwindeke. Het zijn Patricia Chrispeels en de twee afgevaardigden Petra Van der Linden en Christine Van Geel die de bestuurstouwtjes in handen hebben. “Maar veel gebeurt in overleg met de speelsters”, voegt Patricia er graag aan toe.
 
De ambities van de ploeg voor dit seizoen zijn vrij bescheiden. “Door de komst van enkele nieuwe jonge speelsters willen wij vooreerst de ploeg goed uitbouwen alvorens terug een remonte naar de 1ste afdeling in te zetten”, houdt spreekbuis Patricia voor. “Zo gaan wij dit seizoen in principe voor een plaats bij de eerste 5 van de rangschikking”.
 
Ook de damesploeg maakt gebruik van de infrastructuur van de sporthal De Hernekouter en de omliggende terreinen. “Vele ploegen benijden trouwens de faciliteiten die wij hier mogen genieten”, aldus nog Patricia.
 
De thuiswedstrijden worden doorgaans op vrijdagavond gespeeld. De eerste thuismatch voor de competitie vindt dan ook plaats op vrijdag 13 september. 
 
Dames FC Herne zijn ook te volgen op de Facebookpagina Dames FC Herne. Dames met een microbe voor voetbal kunnen zich overigens nog steeds aanmelden. Hen wacht alleszins een gezellige, sportieve en kameraadschappelijke sfeer.   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief