HERNE - Rasbeek feest er op los

C21

HERNE - Rasbeek feest er op los

Rasbeek_straatfeest_2013__2_
HERNE - Rasbeek feest er op los - © Deschuyffeleer
 
Rasbeek_straatfeest_2013__3_
HERNE - Rasbeek feest er op los - ook de kinderen hadden het naar hun zin - © Deschuyffeleer
 
Rasbeek_straatfeest_2013__5_
Omdat de traditie ook voorziet in een driesterren-barbecue werd opnieuw een beroep gedaan op de betere koks uit de straat. Zo hielden Hendrik Meij en zijn compagnon Christian Plaitsir zich ook nu weer voor de tafelgenoten beslist niet met honger of dorst naar huis te sturen - © Deschuyffeleer
 
Rasbeek_straatfeest_2013__8_
HERNE - Rasbeek feest er op los met burgemeester Kris Poelaert - © Deschuyffeleer
 
Rasbeek_straatfeest_2013__11_
Nieuwkomers in het gezelschap zijn Lisa Heymans en Niels Prinsen - © Deschuyffeleer
 

Haast alle inwoners van de Rasbeekstraat in St-Pieters-Kapelle tekenden opnieuw present voor de zevende editie van hun straatfeest. Een hapje, een tapje, een leuke babbel, wat fijne muziekje en een dertigtal enthousiaste en goedgezinde bewoners waren dan ook de ingrediënten van de mix die uitmondde in een meer dan geslaagd straatfeest.

Juist de weergoden waren het gebeuren deze keer niet bijster goed gezind. Maar geen nood, ook daar werd een mouw aan gepast. De gemeentelijke feesttenten werden zodanig op het erf van Trix Ceulemans en Guido Janssens opgesteld dat een eventueel spatje regen niet kon deren.
Omdat de traditie ook voorziet in een driesterren-barbecue werd opnieuw een beroep gedaan op de betere koks uit de straat. Zo hielden Hendrik Meij en zijn compagnon Christian Plaitsir zich ook nu weer voor de tafelgenoten beslist niet met honger of dorst naar huis te sturen.
Nieuwkomers in het gezelschap zijn Lisa Heymans en Niels Prinsen, een jong koppel dat heel recent in de Rasbeek is komen wonen. Beiden zijn intussen actief lid van de plaatselijke fanfare Sint-Pieter-Herleving.
Alhoewel niet langer woonachtig in de straat tekenen ook Francine Vermeersch en Marcel Grisez, nu toch al enkele jaren ingebed in het centrum van Herne, nog altijd met veel plezier in voor het jaarlijks straatfeest. “Goed 25 jaar geleden was de Rasbeekstraat met haar goed 20 woongelegenheden nog een straat met bijna uitsluitend kleine boerderijen. Vandaag is er geen enkele meer. Met uitzondering van twee gezinnen is er ook van de bewoners van toen nu bijna geen spoor meer”, mijmeren zij beiden eventjes weg naar de tijd van toen.
“Eigenaardig genoeg is het misschien met al die nieuwkomers dat het straatfeest  een groot succes kent”, geeft Francine aan. “Voor veel van deze mensen is het sociaal aspect verbonden aan het buur zijn iets dat zij voordien nooit hebben ervaren. Voor hen klinkt het gezegde ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ dan ook helemaal niet meer hol”, voegt Marcel er met zijn volkswijsheid gretig aan toe.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief