HERNE - St-Pieters-Herleving says ‘thank you for the music’

C21

HERNE - St-Pieters-Herleving says ‘thank you for the music’

Uw_fanfare_kermis_spk__2013__1_
HERNE - St-Pieters-Herleving says ‘thank you for the music’ - © Deschuyffeleer
 
Uw_fanfare_kermis_spk__2013__17_
Bestuur St-Pieters-Herleving met voorzitter Marc Jancquart - © Deschuyffeleer
 
Uw_fanfare_kermis_spk__2013__18_
Bestuur Crescendo - © Deschuyffeleer
 
Uw_fanfare_kermis_spk__2013__34_
Dirigent Pascal Bosmans - © Deschuyffeleer
 
Uw_fanfare_kermis_spk__2013__42_
Anke Coppens, de presentatrice van dienst - © Deschuyffeleer
 
Uw_fanfare_kermis_spk__2013__33_
HERNE - St-Pieters-Herleving says ‘thank you for the music’ - © Deschuyffeleer
 
Uw_fanfare_kermis_spk__2013__31_
HERNE - St-Pieters-Herleving says ‘thank you for the music’- © Deschuyffeleer
 
Uw_fanfare_kermis_spk__2013__11_
HERNE - St-Pieters-Herleving says ‘thank you for the music’- © Deschuyffeleer
 
Uw_fanfare_kermis_spk__2013__45_
HERNE - St-Pieters-Herleving says ‘thank you for the music’- © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar is het de koninklijke fanfare Sint-Pieter-Herleving (SPH) die deelgemeente St-Pieters-Kapelle voorziet van een heus kermiskleedje. Zo werden op vrijdagavond de driedaagse activiteiten op gang getrokken met een muziekconcert met als titel ‘A tribute to Music’. Het dirigeerstokje berustte, net zoals de vorige zes jaren, in de handen van Pascal Bosmans.

In de inleiding legde Anke Coppens, de presentatrice van dienst, de klemtoon op de vooruitgang die de muziekformatie beetje bij beetje boekt. “Voor Sint-Pieters-Herleving geen roemrijke wedstrijden maar wel een eerlijk streven naar kwaliteit zonder het amusement uit het oog te verliezen. Dankzij een gedreven bestuur en een geëngageerde dirigent zijn we gegroeid van een muzikale bende tot een volwaardige fanfare, fier op haar naam en begaan met haar faam”.
Alhoewel de naam koninklijke fanfare Sint-Pieter-Herleving behouden blijft, vertoont de fanfare met aan de pupitters ook klarinetten, fluiten, bas-gitaar, saxofoons en bugels toch ook al aardig wat trekjes van een harmonie. Nieuw binnen de vereniging is de recente oprichting van een zelfstandige jeugdafdeling, de Crescendo’s. “Voor de verdere uitbouw van onze fanfare is een goede zelfstandige jeugdwerking onontbeerlijk”, weet voorzitter Mark Janquart. “Zo kunnen de jonge muzikanten niet alleen persoonlijk verder doorgroeien op muzikaal vlak maar wordt meteen ook de toekomst van onze fanfare veilig gesteld”.
Om enigszins hun bekendheid wat aan te zwengelen staat het jeugdensemble Crescendo trouwens in voor de organisatie van de rommelmarkt op zondag. Die dag ook gaat een bijzondere aandacht naar de viering van 5 jaar Muziek Anders voor en door muzikanten met een beperking. Zij gaan van start om 15u30. Ere-genodigde is hierbij entertainer Eric Baranyanka, één van de meest bekende medewerkers van Ketnet. In de loop van de namiddag is er ook nog een gastoptreden van de harmonie Kunst na Arbeid uit Veldegem met wie de organiserende fanfare de beste contacten onderhoudt.
Voor het kermisconcert ‘A tribute to Mucic’ ging de muziekkeuze naar onder meer The Dream of Love, Forrest Gum suite, Les Gendarmes de St-Tropez, Theme from ‘Out of Africa’, Proud Mary en om af te sluiten Thank you for the Music van de Zweedse popgroep Abba.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2013
Godelieve Desschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief