HERNE - Herfelingen wint regionaal OKRA-petanquetornooi

C21

HERNE - Herfelingen wint regionaal OKRA-petanquetornooi

Petanquetornooi_lindestraat_3_sept_2013__okra___4_
HERNE - Herfelingen wint regionaal OKRA-petanquetornooi - © Deschuyffeleer
 
Petanquetornooi_lindestraat_3_sept_2013__okra___6_
De winnaars werden Herfelingen1 met Jacqueline, Klara en Stafke. Zilver ging naar Herfelingen2 met Roger, Julienne en Madeleine. De ploeg uit Galmaarden met André, Herman en Nestor wist brons te behalen - © Deschuyffeleer
 
Petanquetornooi_lindestraat_3_sept_2013__okra___1_
Ingrid Van Kerckhove, educatief medewerker van OKRA Brussel - © Deschuyffeleer
 
Petanquetornooi_lindestraat_3_sept_2013__okra___5_
Organisatoren petanquetornooi: Paul Demel, Aimé Derijcke, Paul Peeters, Leopold Dierickx, Roger Lanneer, Josée Cornet en Richard Vanaudenhove - © Deschuyffeleer
 
Petanquetornooi_lindestraat_3_sept_2013__okra___3_
Jaarlijks OKRA-petanquetornooi van de regio Zuid-Pajottenland - © Deschuyffeleer
 

Op het jaarlijks OKRA-petanquetornooi van de regio Zuid-Pajottenland mochten de plaatselijke petanquevrienden onder de leiding van Paul Peeters dit jaar 16 ploegen van 3 spelers verwelkomen. Onder hen zowel gevorderde als gelegenheidsspelers. Van de 15 OKRA-trefpunten in de regio tekenden naast Herne ook Galmaarden, Bellingen, Herfelingen en Huizingen in met telkens één of meer ploegen. Lennik, Gooik en Strijland waren dit jaar jammer genoeg niet vertegenwoordigd.

De ganse namiddag was het dan ook behoorlijk druk rond het parochielokaal aan de Lindestraat. Paul Peeters en zijn team hadden de handen meer dan vol om te voldoen aan de verzuchtingen van de spelers en het bijhouden van de uitslagen.
Opmerkelijk dit jaar was de aanwezigheid van Ingrid Van Kerckhove, educatief medewerker van OKRA Brussel. OKRA dat staat voor Open, Kristelijk, Respectvol en Actief telt samen met zijn zustervereniging UCP (Union Chrétienne des Pensionnés) in Wallonië nagenoeg 200.000 leden.
Ingrid Van Kerckhove: “Er is een groot onderscheid in de werking van de trefpunten in stedelijk gebied en deze op het platteland zoals Herne. In de steden ligt het accent meer op de ontmoeting. De eenzaamheid is er merkelijk meer aanwezig dan op het platteland. Hoe meer men dan weer plattelands gaat hoe groter de waaier aan activiteiten wordt”. Zo blijken fietsen, wandelen, curvebowl, dansen, petanque, …. vooral terug te vinden in de programmering bij OKRA-middens buiten de stad.
Het was dan ook de Brusselse medewerkster die het winnend team de beker mocht overhandigen. Dit werd Herfelingen1 met Jacqueline, Klara en Stafke. Zilver ging naar Herfelingen2 met Roger, Julienne en Madeleine. De ploeg uit Galmaarden met André, Herman en Nestor wist brons te behalen en zo de Galmaardse eer hoog te houden. De hekkensluiter werd Huizingen met Albert, Jules en Marie-Jeanne. “Veel gewonnen heeft deze ploeg niet maar leute en plezier hadden ze des te meer”, aldus een tevreden Paul Peeters bij het afsluiten van het tornooi.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief