HERNE - Bunny zit er terug netjes bij

C21

HERNE - Bunny zit er terug netjes bij

Schobbeurt_bunny_zonnestraal_herfelingen___2_
HERNE - Bunny zit er terug netjes bij - © Deschuyffeleer
 
Schobbeurt_bunny_zonnestraal_herfelingen___1_
Het zijn de bewoners van huize Zonnestraal aan de kerk in Herfelingen die de mening waren toegedaan dat ook hun buur en troetelkind Bunny eindelijk eens toe was aan een fikse schrobbeurt - © Deschuyffeleer
 
Schobbeurt_bunny_zonnestraal_herfelingen___3_
HERNE - Bunny zit er terug netjes bij - © Deschuyffeleer
 
Schobbeurt_bunny_zonnestraal_herfelingen___4_
HERNE - Bunny zit er terug netjes bij - © Deschuyffeleer
 
Schobbeurt_bunny_zonnestraal_herfelingen___6_
Vandaag waren het Sarah Van Rossem en Stijn Londers die instonden voor de coördinatie, de hulp en de begeleiding van de schrobwerken - © Deschuyffeleer
 

Het zijn de bewoners van huize Zonnestraal aan de kerk in Herfelingen die de mening waren toegedaan dat ook hun buur en troetelkind Bunny eindelijk eens toe was aan een fikse schrobbeurt. En of hij het nu leuk vond of niet, er was geen doen aan. Het opvallend Bunny-kunstbeeld, dat Herne enige tijd terug glorierijk binnenhaalde tijdens een provinciale wedstrijd Kunst op Komst, diende van kop tot teen onder handen te worden genomen en voorzien van een proper bedje. En zo geschiedde.

“Bunny, de meest befaamde langoor van Herfelingen, stond er de laatste weken een beetje belabberd bij”, vertellen de bewoners van  Zonnestraal. “En ja, na twee jaar buitenstaan waren de sporen van het typisch Belgisch weertje ook aan hem niet voorbijgegaan”.
In overleg met het gemeentebestuur werd dan ook afgesproken dat de bewoners en de begeleiders van huize Zonnestraal voortaan de hygiëne van het hip reuzekonijn Bunny en de netheid van zijn habitat voor hun rekening zouden nemen. Sonja Van Loo en haar team namen de uitdaging maar al te graag aan en engageerden zich voortaan naar bestvermogen voor hun opvallende oranje buur te zorgen.
Huize Zonnestraal ondersteunt personen met een beperking. De meeste van de bewoners verblijven in woon- en leefgroepen waar in een rustig leefklimaat alles wordt afgestemd op het ritme, de mogelijkheden en de noden van ieder individu. Zonnestraal met hoofdzetel en administratief adres in Lennik is erkend als  dagcentrum , als tehuis voor werkenden en als  tehuis voor niet-werkenden. Zo biedt de leefgroep Herfelingen sinds een drietal jaren onderdak aan 17 volwassenen met matig tot zwaar verstandelijke en/of motorische stoornissen en die niet bekwaam zijn een officieel erkende beschuttende werkplaats te bezoeken.
Vandaag waren het Sarah Van Rossem en Stijn Londers die instonden voor de coördinatie, de hulp en de begeleiding van de schrobwerken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief