HERNE - Garageverkoop niet overal even succesrijk

C21

HERNE - Garageverkoop niet overal even succesrijk

Garageverkoop_herne_2013__3_
Garageverkoop - Steenweg op Asse - Kokejane - Foto ingezonden
 
Garageverkoop_herne_2013__4_
Garageverkoop Brikstraat Sint-Pieters-Kapelle - Foto ingezonden
 
Garageverkoop_herne_2013__5_
Garageverkoop Brikstraat Sint-Pieters-Kapelle - Foto ingezonden
 
Garageverkoop_herne_2013__6_
Garageverkoop Brikstraat Sint-Pieters-Kapelle - foto ingezonden
 
Garageverkoop_herne_2013__1_
Garageverkoop - Steenweg op Asse - Kokejane - Foto ingezonden
 

Al van zaterdagmorgen 9u stonden meer dan honderd garagedeuren open om allerlei tweedehandsspullen tegen spotprijzen te verkopen. Voor een groot aantal gelegenheidsverkopers die deelnamen aan de tweede editie van de garageverkoop een groot succes. Voor anderen, vooral in de deelgemeente Sint-Pieters-Kapelle, toch niet echt zo’n topper.

Ook ten huize van Tania Stadsbader in de Brikstraat in St-Pieters-Kapelle werd alles in gereedheid gebracht. “De balans van onze eigen 'over datum' verkoop: volgend jaar beter. Vorig jaar was een echt megasucces. Vandaag was het stukken minder. Maar goed, toch weeral iets minder om terug de zolder op te sleuren dan dat we vanmorgen naar beneden hebben gebracht”.
Waarom verliep de verkoop deze keer maar met mondjesmaat? “Wij hadden ons natuurlijk vergeten in te schrijven en vorig jaar hadden we een paar grotere stukken. Daarenboven was het weer deze morgen even kantje boordje. Bovendien was er een week geleden in onze buurt ook al een grote rommelmarkt. Allemaal factoren die hun invloed hadden”.
Ook in Kokejane was de verkoop blijkbaar zo geen succes. “Behalve kennissen, familie en buren die eerder toe waren aan een beleefdheidsbezoek daagden weinig echte kopers op”, aldus deelnemer Franz Hegemann. “En zij die dan toch langskwamen waren vooral op zoek naar speelgoed en kleding. En van enkele zeldzame verzamelaars ging de aandacht dan weer naar echt specifieke zaken zoals afbeeldingen van dieren”.
Toch ziet diezelfde deelnemer het vervolgverhaal van de garageverkoop rooskleurig in: “Mits een betere ondersteuning van de deelnemers, een betere organisatie van de inschrijvingen en een meer uitgebreide promotie bevat het concept van de garageverkoop toch alle kiemen om mettertijd uit te groeien tot een succes over gans het grondgebied van de gemeente”. 
Hier en daar werd ook geopperd dat de garageverkoop allicht nog meer succes zou kennen indien hij op een zondag zou doorgaan. Dit zou vooral de uitwerkende mens wat meer tijd opleveren om de verkoop grondig te kunnen voorbereiden. Ook zou het meer inspelen op de doortocht van de talrijke zondagwandelaars en -fietsers.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief