Badmintonclub HERNE opendeurt

C21

Badmintonclub HERNE opendeurt

Startdag_bch_sept_2013__1_
Badmintonclub HERNE opendeurt - © Deschuyffeleer
 
Startdag_bch_sept_2013__2_
Badmintonclub HERNE opendeurt - © Deschuyffeleer
 
Startdag_bch_sept_2013__3_
Badmintonclub HERNE opendeurt - Jeugdcoördinator Marcel Kuiper en clubvoorzitter Johan Peetermans © Deschuyffeleer
 

Ook voor Badmintonclub Herne (BCH) zit de zomervakantie er goed en wel op. Met gebundelde krachten, veel enthousiasme en een flinke dosis zelfvertrouwen werd het nieuwe seizoen dan ook ingeluid. Omdat de clubleiding een duidelijke toekomstvisie heeft vond zij het aangewezen het nieuwe seizoen te openen met de organisatie van een ‘Startdag van de Jeugd’. Zo waren jeugdcoördinator Marcel Kuiper en clubvoorzitter Johan Peetermans de aangewezen personen om duiding te geven bij het opzet.

Het was vorig jaar dat Marcel Kuiper de coördinatie van het jeugdbadminton in de schoot van de club op zich nam. Als jeugdtrainer en drijvende kracht achter jeugdvorming is hij al jaren actief zowel bij de club in Herne als bij de badmintonclub van Heerhugowaard (HHW’69) in Nederland. “Met de Startdag van de Jeugd willen wij onze sport promoten, tonen wat badminton inhoudt en informatie verstrekken over wat de club zoal doet”, zegt Marcel Kuiper. “De opendeur zeg maar, is er niet alleen voor eventuele nieuwe spelers. Ook de ouders en de leden worden terloops getrakteerd op een flink portie relevante informatie”.
 
Kersvers voorzitter Johan Peetermans kijkt vooruit: “Investeren in de jeugd is investeren in de toekomst. Om goed te functioneren dient onze club permanent uit te kijken naar jonge en nieuwe spelers. Op gebied van jeugdwerking is BCH één van de grotere clubs. Meer dan 30% van de 240 bij onze club aangesloten leden zijn jeugdspelers. Wij gaan er dan ook prat op dat wij een sportvereniging zijn die haar uiterste best doet om toegankelijk te zijn voor iedereen die badminton wil spelen”.
 
Tijdens de trainingen worden flink wat tijd en energie gestoken in zowel het spel als in de sfeer. Bij het spelen is er sowieso een recreatief en een competitief luik. En voor de sfeer dan weer zijn vriendschap en vreugde de prioriteiten. Alle spelers krijgen de kans in competitie te spelen. Maar, blijkt, dat niet iedere speler echt geïnteresseerd of geschikt is voor top-competitie. “Voor een groot deel van onze jeugdspelers is dat wel zo”, zegt de jeugdcoördinator. “In dat geval zijn de club en in het verlengde ook de trainers bereid om bijkomend te investeren. Er wordt dan evenwel verwacht dat de jongeren een bepaalde inzet tonen. We geven ze graag meer vooral op gebied van trainingen, maar vragen op onze beurt uiteraard ook meer terug”.
 
Jongeren met enige belangstelling voor het spel met de racket en de pluim krijgen van zowel Johan als Marcel steevast mee dat er alleszins nog plaats is voor een paar nieuwkomers en dat badminton spelen geen grote investering vergt. “Een paar sportschoenen en een gewone sportkledij zijn voldoende. De racket stellen we ter beschikking. Bovendien kunnen jongelingen vier trainingen meemaken zonder enige verbintenis of verplichting. Het is pas nadien dat ze zullen verzocht worden lid te worden”, aldus nog voorzitter Johan Peetermans.
 
Op woensdag kunnen alle beginnende en/of recreatieve jeugdspelers van 5 tot 13 jaar bij BCH terecht van 16u30 tot 18u00. De competitieve jeugdspelers trainen op woensdag van 18u00 tot 19u30
Op zaterdag speelt de oudere beginnende en/of recreatieve jeugd van 15u30 tot 17u00.
Voor de competitieve jeugdspelers is er een extra trainingsmoment voorzien op vrijdag van 17u15 tot 18u45.  Nadere info op www.bcherne.be

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief