HERNE – Autoluw centrum ondergedompeld in een gezellige drukte

C21

HERNE – Autoluw centrum ondergedompeld in een gezellige drukte

Dag_van_de_jeugd_herne_2013__1_
Dag van de Jeugd - als geschenk een boterhammendoos voor iedereen - © Deschuyffeleer
 
Dag_van_de_jeugd_herne_2013__2_
Patrick De VOs Tomas De Lange en Carina Ricour - © Deschuyffeleer
 
Dag_van_de_jeugd_collage
HERNE – Autoluw centrum ondergedompeld in een gezellige drukte - © Deschuyffeleer
 
Dag_van_de_jeugd_herne_2013__3_
Noot A Bene - © Deschuyffeleer
 
Dag_van_de_jeugd_herne_2013__4_
HERNE – Autoluw centrum ondergedompeld in een gezellige drukte - © Deschuyffeleer
 
Dag_van_de_jeugd_herne_2013__15_
HERNE – Autoluw centrum ondergedompeld in een gezellige drukte - © Deschuyffeleer
 
Gezondheidswandeling
Al bij dag en dauw begon alles met een gezamenlijk sterren-ontbijt als voorgerecht voor een fikse gezondheidswandeling - Foto Franciska Dekens
 

De eerste herfstzondag, met af en toe toch ook enige welgekomen zonneschijn, was het parochiaal centrum in de Lindestraat de draaischijf voor zowel de eerste ‘Gezondheidswandeling’ als ‘De Dag van de Jeugd’. Als daar ook nog de kermisattracties en het autoluw maken van het centrum bijkomen kan het niet anders dan dat de dorpskern zich voor de bezoekers ontpopt tot een gemoedelijke ontmoetingsplaats met een gezellige drukte. 

Al bij dag en dauw begon alles met een gezamenlijk sterren-ontbijt als voorgerecht voor een fikse gezondheidswandeling in het kader van het project Zot van Gezond. Die campagne, uitgaand van Logo Pajottenland (Lokaal Gezondheidsoverleg en -Organisatie), wil via de lokale besturen de gezondheid van de bevolking bevorderen door het op het getouw zetten van acties rond voeding en beweging.
Aan de wandeling van 5 of van 12 km doorheen het Groene Kwadrant was ook een vragenlijstje verbonden. Juiste antwoorden leverden voor Hilda Vanhassel, Marleen Moonens en Germaine Barbé elk een mand met streekproducten op. Bij de kids dan weer was Remco Dieudonné één van de gelukkigen. De Gezondheidswandeling wist een honderdtal deelnemers te bekoren. “Voor een eerste organisatie is dit aantal niet zo slecht maar het kan alleszins beter. Via onze folders hebben we alleen maar de schoolgaande jeugd aangesproken. Dit is blijkbaar onvoldoende”, geeft schepen van Gezondheid Carina Ricour mee.
De Dag van de Jeugd in een co-organisatie van de jeugdraad en de jeugddienst was dan wel een topper. Zowel de talrijke jongeren en kinderen als hun ouders waren één en al lof over het geboden knutsel-, spel-, sport- en animatie-aanbod. Zo waren er naast de klassieke springkastelen ook nog een indrukwekkende klimmuur, kubbspel, gocarts, grime, volksspelen, lichtgraffiti en nog veel meer. Wat in de massa opviel waren wel de talrijke knutselwerkjes gemaakt van oude boeken.
Ook voor de ouders en andere begeleiders was het aangenaam vertoeven rond het parochielokaal. Al dan niet nippend aan een Kartuis werden zij getrakteerd op een gastoptreden van Noot A Bene met Sarah Copriau, Erik Du Rochez en voor de gelegenheid Willem Van Helleputte in vervanging van Adriaan De Vis.
De Dag van de Jeugd werd afgesloten met een bruisende kidsfuif met een echte kids-DJ waar naar hartenlust kon gedanst, gehuppeld en gesprongen worden.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief