HERNE – PWA zoekt werknemers

C21

HERNE – PWA zoekt werknemers

Deschuyffeleer_sos_herne

Het Plaatselijk Werkgelegenheids Agentschap van Herne (PWA) pleit voor de oprichting van een dienstenchequebedrijf. Op donderdag 2 oktober beslist de raad van bestuur tot de al dan niet oprichting.

 Sociale tewerkstelling naar het dienstenchequesmodel  biedt zowel kansen aan werklozen als extra dienstverlening aan de burger.
 
“Als vooropgestelde dienstverlening komen in eerste instantie poetsen, strijken, boodschappen doen, bereiden van maaltijden en klein naaiwerk aan bod. Op termijn kan het dienstenpakket nog aanzienlijk uitgebreid worden”, aldus Kris Degroote, voorzitter van het PWA.
 
Dienstencheques zijn een systeem waarbij een erkende onderneming werknemers in dienst neemt om activiteiten van huishoudelijke aard bij een particulier gebruiker uit te voeren. De gebruiker betaalt elk gepresteerd uur met een dienstencheque. De verloning wordt bepaald door de officieel vastgelegde barema’s van de sector waaronder de activiteit valt. De basis van het maandloon hangt derhalve niet af van het aantal dienstencheques dat per maand aan de werkgever gegeven wordt. Het loon wordt immers op voorhand vastgelegd in de arbeidsovereenkomst.
 
Om deze dienst optimale kansen tot slagen te bieden is het PWA op zoek naar gemotiveerde, enthousiaste en flexibele medewerkers. Deze kunnen zo een nieuwe uitdaging voor een duurzame en volwaardige job aangaan.
 
Wat biedt de job nog meer aan ?
* afwisselende taken met veel sociale contacten
* grote inspraak doordat de werknemer zelf bepaalt hoeveel uur hij of zij wenst te werken
* voltijds of deeltijds contract voor onbepaalde duur met proefperiode
* bovenop de degelijke verloning ook bijkomende voordelen zoals   verzekeringen,  onkostenvergoeding en eindejaarspremie
* volledige bescherming in de sociale zekerheid, tegen ziekte en invaliditeit, arbeidsongeval,  werkloosheid, kinderbijslag, beroepsziekten, en niet in het minst de opbouw van pensioenrechten. Zwartwerken is dus écht niet langer interessant
* jaarlijks betaald verlof zoals alle werknemers
* geen weekend-, avond- of nachtwerk of werken op feestdagen
* degelijke ondersteuning en begeleiding,
* mogelijkheden tot opleiding en verdere bekwaming.
 
Studenten zijn ook welkom voor een studentenovereenkomst. En zelfs gepensioneerden kunnen nog een aardige stuiver bijverdienen.
 
Voor vrijblijvende informatie:
Ria Alaert, PWA-beambte ria.alaert@herne.be  Tel 02/397 11 53
Kris Degroote, Voorzitter PWA-Herne  kris.degroote@skynet.be Tel 02/396 08 62 – 0478/23 35 54 .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief