HERNE – Drugstories, een info-avond over drugs voor (groot)ouders

C21

HERNE – Drugstories, een info-avond over drugs voor (groot)ouders

Drugstories_bavo_herfelingen_2013
HERNE – Drugstories, een info-avond over drugs voor (groot)ouders - © Deschuyffeleer
 

Op woensdag 20 november om 20u pakt Arch’educ, de Volkshogeschool voor Halle-Vilvoorde, uit met een info-avond over drugs voor (groot)ouders in het Bavo-centrum in Herfelingen. De debatten worden geleid door Luc Rombaut, zowel ervaringsdeskundige als leraar als schrijver. Gezien het uitgestrekt werkgebied van Arch’educ is de avond een ideale gelegenheid ook voor (groot)ouders met echte probleemkinderen ronds drugs om in alle sereniteit, anonimiteit en vertrouwen correcte informatie in te winnen. 

Eén op vijf jongeren experimenteert vandaag met illegale drugs. En meer dan de helft komt wel eens op een plaats waar drugs gebruikt wordt. De kans dat kinderen met drugs in contact komen is dan ook bijzonder reëel. Begeleider Luc Rombaut doet het verhaal hoe (groot)ouders zelf aan drugpreventie kunnen doen. Drugstories is in die zin een interactieve presentatie met film, foto’s en verhalen over ervaringen met drugs.

Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op het wettelijk kader, productinformatie en sociale vaardigheden. En tijdens het afsluitend praatcafé kunnen de aanwezigen ook plaats nemen op de ‘bank bij de juriste’. Hierbij wordt uitgegaan van het principe dat elke (groot)ouder recht heeft op antwoord. De avond richt zich dan ook naar (groot)ouders van kinderen van 12 tot 18 jaar.

De organisatie loopt overigens in samenwerking met Overleg Opvoedingsondersteuning Pajottenland en het gemeentebestuur van Herne. Deelnemen kost 4 euro.

Meer info en inschrijvingen via Arch’educ (www.archeduc.be – 02/454.54.01).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief