HERNE – Werken Van Cauwenberghelaan verlopen bijzonder vlot

C21

HERNE – Werken Van Cauwenberghelaan verlopen bijzonder vlot

Werfvergadering_broekstraat___5_
HERNE – Werken Van Cauwenberghelaan verlopen bijzonder vlot - © Deschuyffeleer
 
Werfvergadering_broekstraat___4_
Eveline Dedoncker gemeentelijk afdelingshoofd grondgebiedzaken, buurtvertegenwoordigers Erik Bruyland en André Van Der Mijnsbrugge en burgemeester Kris Poelaert - © Deschuyffeleer
 
Werfvergadering_broekstraat___2_
Omgeving pompstation Broekstraat - © Deschuyffeleer
 

De werkzaamheden voor de heraanleg van de Lindestraat, de Van Cauwenberghelaan en de omgeving van Broekstraat, de verbindingsas tussen het centrum en Kokejane, verlopen bijzonder vlot. Als de omstandigheden en dan vooral het weer enigszins blijven meezitten is het mogelijk dat het gedeelte in de Lindestraat en in de Rankhove nog voor de eindejaarsperiode wordt geasfalteerd. Om louter technische redenen wordt nu wel, en dit in tegenstrijd met de initiële planning, eerst de omgeving van de Broekstraat aangepakt in plaats van het overig gedeelte van de Van Cauwenberghelaan.

De jongste wekelijkse werfvergadering verliep dan ook in een opperbeste stemming. De twee buurtvertegenwoordigers Erik Bruyland en André Van Der Mijnsbrugge wisten dan ook geen noemenswaardige knelpunten aan te brengen. En ook de coördinatie en de informatiestroming blijken bijzonder vlot te verlopen. Het ernstige werk op de werfvergadering dan weer was naast de buurtvertegenwoordigers voor Eveline Dedoncker als gemeentelijk afdelingshoofd grondgebiedzaken, Patrick Decat voor het studiebureau Arcadis, Tom Gabriëls en Joris Arnst voor aannemer Ambaro, Marc Vanderputten voor de Watergroep, Caroline Jonckers en Nico Van Nieuwenhove voor Infrax, Kurt Ponchaut voor Belgacom en burgemeester Kris Poelaert, die met zijn diensten de werkzaamheden bijzonder nauwgezet opvolgt.       
 
De planning voorzag het einde van de werkzaamheden in de Lindestraat en in de Rankhove in het voorjaar. Maar door enige meeval is er nu al sprake van de voltooiing van die fase met asfaltbekleding nog voor Nieuwjaar. Voor de twee overblijvende fasen komen de zaken echter anders te liggen. Doordat de Broekstraat door de werken daar aan het pompstation toch al in een bijzonder slechte toestand verkeert en de bouw van het tweede pompstation in de buurt van de Van Cauwenberghelaan om technische redenen nog niet helemaal klaar is worden de tweede en de derde werkfasen nu omgewisseld.
 
De werken aan de Broekstraat en omgeving zullen dan ook nu al eerstdaags van start gaan in plaats van na de winterstop. Ook hier wordt de rijbaan opgebroken en na de werken voorzien van een tijdelijke laag verharde steenslag in afwachting van de definitieve afwerking. De hinder voor de buurtbewoners en dan vooral de bereikbaarheid tot de woningen wordt ook hier beperkt tot de strikt noodzakelijke tijd op een zo klein mogelijke werfzone. En om alles nog vlotter te laten verlopen zet aannemer Ambaro vanaf 18 november ook nog een bijkomende ploeg in. Door de omwisseling blijft het gedeelte van de Van Cauwenberghelaan nu wel zeker tot na de winterstop steeds vlot bereikbaar. 
 
Naast een gedegen informatiestroom speelt het gemeenbestuur bij het ganse project ook bijzonder kort op de bal. “Wij krijgen dan ook bitter weinig klachten van omwonenden binnen”, zegt Eveline Dedoncker. “En als het toch gebeurt gaan wij binnen de kortste keren ter plaatse om het probleem te bestuderen en er een oplossing voor te vinden”.
 
Voor aannemer Ambaro is het de eerste keer dat ook buurtvertegenwoordigers de werfvergaderingen meemaken. Tom Gabriëls: “Om de planning en de stand van zaken mee te geven is zo’n initiatief zeker toe de juichen”.

Eerstdaags verspreidt het gemeentebestuur overigens opnieuw een info-flash met een jongste stand van zaken, waarin ook de nieuwe planning door het omwisselen van de tweede en de derde werkfasen zal zijn in opgenomen. En ook op de gemeentelijke website via www.herne.be/wegenwerken valt steeds flink wat informatie te sprokkelen.       
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 nov 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief