HERNE - OCMW bedankt vrijwilligers

C21

HERNE - OCMW bedankt vrijwilligers

Dag_van_de_vrijwilliger_2013__18_
HERNE - OCMW bedankt vrijwilligers - © Deschuyffeleer
 
Dag_van_de_vrijwilliger_2013__23_
De Mindermobobielencentrale - © Deschuyffeleer
 
Dag_van_de_vrijwilliger_2013__20_
De vrijwilligers van het zorgnetwerk - © Deschuyffeleer
 
Dag_van_de_vrijwilliger_2013__21_
De dames die wekelijks hun steentje bijdragen voor het welslagen van het dorpsrestaurant - © Deschuyffeleer
 
Dag_van_de_vrijwilliger_2013__25_
Marie-Louise Devriese gelauwerd voor 15 jaar toewijding - © Deschuyffeleer
 
Dag_van_de_vrijwilliger_2013__14_
Naast een welgemeend dankwoord werden zij allen bedacht met een klein geschenk, een vrijwilligersbadge en een gezamenlijk etentje in de Egelantier - © Deschuyffeleer
 
Dag_van_de_vrijwilliger_2013__10_
Naast een welgemeend dankwoord werden zij allen bedacht met een klein geschenk, een vrijwilligersbadge en een gezamenlijk etentje in de Egelantier - © Deschuyffeleer
 

De internationale dag van de vrijwilliger is een jaarlijks terugkerend gebeuren dat ook in Herne telkens niet onopgemerkt voorbijgaat. Het OCMW-bestuur nodigde dan ook de vrijwilligers van de mindermobielencentrale, het zorgnetwerk en het dorpsrestaurant uit op een ontvangst om hen te bedanken voor hun inzet voor de medemens. Naast een welgemeend dankwoord vanwege voorzitter Carina Ricour werden zij allen bedacht met een klein geschenk, een vrijwilligersbadge en een gezamenlijk etentje in de Egelantier. Een speciale vermelding was er voor schepen Marie-Louise Devriese die reeds 15 jaar deel uitmaakt van de mindermobielencentrale en zo goed is voor een serieuze hap uit de 25.000 km die door de chauffeurs van de centrale jaarlijks worden afgelegd.

Het ontstaan van de mindermobielencentrale gaat terug tot 1993. Personen die zich moeilijk kunnen verplaatsen, geen openbaar vervoer kunnen gebruiken en beschikken over een beperkt inkomen kunnen op die dienst een beroep doen. Zij worden dan indien nodig door één van de aangesloten chauffeurs thuis opgehaald en teruggebracht. De prijs bedraagt 0,33 euro per km en het jaarlijks inschrijvingsgeld is beperkt tot 10 euro. Vorig jaar werden nagenoeg 25 000 km afgereden, goed voor 400 ritten. In totaal staan 8 vrijwilligers ter beschikking voor de tot nog toe 112 leden.
Ook de vrijwilligers van het zorgnetwerk mochten delen in de dankbetuigingen van de voorzitter. Het zorgnetwerk startte in 2010 met als primair doel de ouderen langer en comfortabeler in hun thuisomgeving te houden. De taak van deze vrijwilligers bestaat er hoofdzakelijk in wat tijd vrij te maken voor een gezellige babbel en bij gelegenheid ook her en der een boodschap doen. Het zorgnetwerk wordt sinds een paar weken overigens opgevolgd en geleid door een nieuwkomer onder het OCMW-personeel Ilse Dehenau.
Ook de dames die wekelijks hun steentje bijdragen voor het welslagen van het dorpsrestaurant, een samenwerking tussen het OCMW en het Woonzorgcentrum St-Felix, deelden in de dankbetuigingen. Voor een kleine prijs kunnen Hernse 60-plussers iedere dinsdag een middagmaal gebruiken in het cafetaria van het centrum samen met de bewoners van het zorghuis. Ook door die actie hoopt het OCMW het sociaal isolement van vooral alleenstaanden en behoeftigen te doorbreken.
De OCMW-voorzitter beklemtoonde in haar toespraak dan ook het belang en het sociaal impact van het vrijwilligerswerk. “Zonder jullie inzet en toewijding zou het leven van talrijke dorpsgenoten er allicht heel anders uitzien. Weet dat het zowel het gemeente- als het OCMW-bestuur zich heel goed bewust zijn van de waarde van jullie belangeloze inzet”.
Vrijwilligers die zich alsnog geroepen voelen zich mee in te zetten voor de medemens kunnen contact opnemen met de OCMW-diensten aan de Edingsesteenweg hetzij ten burele hetzij via 02/396 21 22.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief