HERNE – Ook darmpatiënten zetten Music for Life-actie op

C21

HERNE – Ook darmpatiënten zetten Music for Life-actie op

Music_for_life_go_well
HERNE – Ook darmpatiënten zetten Music for Life-actie op - © Deschuyffeleer
 

Onder de auspiciën van de vereniging Crohn- en Colitis ulcerosa, kort CCV-vzw, organiseren enkele patiënten uit de streek die lijden aan die ziekten, op zaterdag 21 december in het kader van Music for Life van studio Brussel in het fitnesscentrum Go Well in Kokejane een steunactie ten voordele van het goede doel en van de vereniging in het bijzonder. Naast het sportief luik als hoofdbrok staan er ook een recreatief en een culinair programma op het menu.

De Crohn- en Colitis ulcerosa vereniging vzw is een patiëntenvereniging voor mensen met chronisch inflammatoir darmlijden. De vereniging tracht dan ook te beantwoorden aan de sociaal-maatschappelijke behoeften van die personen met een chronische ontstekingsziekte van de darmen en van de personen uit hun naaste omgeving. De vereniging met een ledenbestand van ruim 4.000 personen is in die zin dan ook een belangrijke bron van informatieverstrekking. Daarnaast verleent zij ook steun en medewerking aan het wetenschappelijk onderzoek. Lotgenoten, familie en vrienden vinden steun en gehoor bij elkaar tijdens bijeenkomsten en uitstappen.
 
“Wat voor een gezond persoon vanzelfsprekend is, vraagt voor de meeste CCV'ers heel wat voorbereiding”, zegt initiatiefneemster Kathleen Venneman. “Een wandel-of fietstochtje, shoppen, sporten, reizen,... Nooit kunnen wij iets op voorhand regelen, want wij weten niet altijd op voorhand hoe we er aan toe zullen zijn. Aangepaste maaltijden vinden is ook al zo'n probleem en vaak is een toilet een stap te ver. Deze ziektes treffen overigens ook kinderen. Het zal jouw kind maar zijn dat dan soms het mikpunt is van spot omwille van zijn zieke darmen!”
 
“Met de actie zou ik niet alleen willen dat er jaarlijks een short vakantie voor CCV'ers kan doorgaan maar dat zeker ook naar de jeugd toe een aantal initiatieven kunnen genomen worden. Zo zouden ook zij dan de gelegenheid krijgen om met soortgenootjes in contact te komen en te kunnen genieten van recreatieve momenten, waarbij ze volledig zichzelf kunnen zijn en kunnen praten over hun problemen”, verduidelijkt de initiatiefneemster de doelstellingen van de bijzondere actie.
 
De actie start om 13u met sessies van spinning, dance, yoga, fatburn en BBB. Bijzonder is ook de driekamp met als onderdelen buikspieren, ligfietsen en loopband. Deelnemen aan één van deze activiteiten is mogelijk aan aangepaste prijzen. Tussendoor is er een kleine Kerstmarkt en fietsen patiënten van de vereniging 500 km op indoorfietsen waarbij zijzelf voor sponsoring zorgen. En ook Urbanus is vanaf 15u van de partij om er zijn strips te signeren.
 
En tijdens dat weekend dient ook het naastgelegen café-restaurant d’Erfzonde zowel op zaterdag als op zondag een heerlijk Music for Life-menu met pompoensoep, kamkoenorloff en chocolademousse op aan 16 euro.
 
Meer info via www.ccv-vzw.be en bij Kathleen Venneman (054/30.03.76 of 0499/40.05.99).
Inschrijvingen :  www.musicforcrohn-en-colitis.be
  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief