HERNE – Workshop vlechtschermen en takkenrillen

C21

HERNE – Workshop vlechtschermen en takkenrillen

Flyer_takkenril
HERNE – Workshop vlechtschermen en takkenrillen - © Deschuyffeleer
 

Café Courgette naar een idee van onder meer Leen Van de Weghe rond het ecologisch en creatief samentuinen in het domein van het Dominicanessenklooster aan de H.Geeststraat start het nieuw seizoen op zaterdag 15 maart met een workshop voor het aanmaken van vlechtschermen en takkenrillen met snoeihout. Zo gaat het initiatief meteen al zijn vierde jaargang in.

Nu toch al enige tijd staan de poorten van het Dominicanessenklooster tijdens het groen seizoen elke zaterdagmorgen wagenwijd open voor iedereen die iets wil bijleren over ecologisch en creatief tuinieren. Een samentuin is dan ook een gebeuren waarbij mensen samen aan de slag gaan in de tuin onder deskundige begeleiding. Het initiatief dat zo ook mensen bij elkaar brengt in de geest van Buurten op den Buiten kreeg de naam Café Courgette mee waarbij Café het ontmoeten benadrukt en de Courgette staat voor de mascotte van de groententuin.
 
“Elke week staat er iets nieuws op het programma. Kom zeker eens langs als je wat uitleg wil over onder meer tuinieren in bakken, composteren, takkenrillen, insectenhotels bouwen, kleinfruit, leifruit en aardbeien”, zegt Leen Van de Weghe. “Ook als je snoei - of andere tuintips wenst of je wil je kennis en misschien zelfs je planten doorgeven, dan ben je er steeds van harte welkom”.
 
“Je zal verbaasd zijn hoe fijn het is om samen de handen uit de mouwen te steken, nieuwe mensen te leren kennen en dan eventueel je kennis in je eigen omgeving toe te passen”, voegt zij er immer enthousiast aan toe. “Ook kinderen kunnen telkens op ontdekkingsreis gaan in de kloostertuin en zo van kindsbeen af groene vingers kweken”. Samentuinen in de kloostertuin loopt overigens in samenwerking met de meest gekende plaatselijke plattelands- en milieuverenigingen.
 
Café Courgette geniet ook de steun van de intercommunale Haviland, de provincie, VELT, de Koning Boudewijnstichting, de Nationale Loterij en de gemeente Herne.
 
De workshop start om 10 u en eindigt omstreeks 13u. Wie dat wenst kan een picknick meebrengen. Er dient wel vooraf ingeschreven om reden het aantal plaatsen beperkt is. Meer info op www.cafecourgette.be of op 0486/65.80.62.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief