HERNE – Dirk Vanderlinden brengt tweede thriller op de markt

C21

HERNE – Dirk Vanderlinden brengt tweede thriller op de markt

Dirk_vanderlindern_mei_2014
HERNE – Dirk Vanderlinden brengt tweede thriller op de markt - © Deschuyffeleer
 

Eerstdaags rolt De Fiandre Broederschap, de tweede triller van Dirk Vanderlinden in de reeks rond het bijzonder schaduwteam De Vandiesel Company, van de persen. Ook nu weer neemt de auteur de lezers mee op een spannende reis waarbij humor en ook een vleugje erotiek nooit ver weg zijn. Eerder verscheen van de hand van dezelfde auteur en in dezelfde reeks ook reeds het succesrijke Het Geheim van Stolzenfels.

Bij de reeks thrillers rond De Vandiesel Company wordt dit bijzonder schaduwteam ingezet voor subtiele opdrachten waarbij discretie topprioriteit is en administratieve beslommeringen kunnen gemist worden als de pest. Het team geniet erkenning van de Europese landen en de Verenigde Staten van Amerika en kan dan ook rekenen op de steun van de nationale veiligheidsdiensten van deze landen.
 
De leden van de Company hebben eerder hun sporen verdiend bij bijzondere veiligheidsdiensten, het leger en de politie. Het zijn stuk voor stuk specialisten in hun vakgebied maar tevens uitgesproken karakters met zowel aardig- als eigenaardigheden. William en Mae, Walker en Annette, Billy en Julie en Willy en hun boss nemen de lezers dan ook graag mee in een rock ‘n’ rollercoaster die doorspekt is met spanning, actie, humor, emoties en ero….aantrekkingskracht.
 
Het boek
In De Fiandre Broederschap sterft een priester in Brussel door een val vanuit zijn appartement. Uit de eerste vaststellingen door de politie blijkt dat hij door het raam is geduwd. Wanneer de katholieke kerk de zaak in de doofpot probeert te stoppen besluiten de autoriteiten de Vandiesel Company in te schakelen.
Algauw blijkt dat het verleden van de priester in kwestie stinkt als een beerput. Seksueel misbruik, pedofilie en hypocrisie zijn maar een paar sleutelwoorden die deze complexe zaak typeren. De Vandiesel Company komt terecht in een bloedstollend complot dat begint bij een paar gezinnen die in de Brusselse rand wonen. Algauw brengen de vertakkingen van dit schijnbaar onschuldige netwerk de lezer naar Firenze, Geneve, Chaumard, Castiglione del Lage en uiteindelijk Rome. Het verhaal dringt door tot in het hart van het Vaticaan waar de twaalf gezworenen de paus dienen en bewaken zoals de Praetoriaanse Garde indertijd de Romeinse keizer diende en waar kardinalen wel eens een dubbelleven durven te leiden.
De Vandiesel Company duikt het mysterie in en valt van de ene verbazing in de andere. Zo lijkt de verwevenheid tussen de katholieke kerk en de maffia groter en hechter dan eenieder durft te vermoeden. Het teamwork, de emoties, het vleugje erotiek en vooral de humor dan weer zijn een uitstekende tegenpool voor de verschrikkelijke dingen die eigenlijk dichter bij ons allemaal terug te vinden zijn dan we zelf denken.
 
De auteur
De auteur Dirk Vanderlinden is 52 en werkte vele jaren in de luchtvaartsector. In die hoedanigheid heeft hij bijna de hele wereld rondgereisd en een schat aan ervaringen opgedaan in een snel evoluerende maar ook streng gereguleerde en beveiligde wereld. Met De Vandiesel Company heeft hij een concept gecreëerd waarbij een team van acht personen in de meest ongelooflijke maar toch mogelijks waar gebeurde avonturen terecht komt. Dirk brengt met deze actiethrillers overigens een nieuw multimediaal merk op de markt.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief