HERNE – Oldtimers palmen opnieuw maandelijks het dorpscentrum in

C21

HERNE – Oldtimers palmen opnieuw maandelijks het dorpscentrum in

Retrovrienden_2014
HERNE – Oldtimers palmen opnieuw maandelijks het dorpscentrum in - © Deschuyffeleer
 

Het hek is opnieuw van de dam. Net zoals vorig jaar zijn de oldtimers ook deze zomer eens te meer iedere derde vrijdagavond van het zomerseizoen aan zet in het dorpscentrum met een bijeenkomst van The Magic of Retro Cars. Met de bijeenkomsten van de nieuwe seizoensgang bouwen De Retrovrienden van voorzitter Luc Appelmans dan ook verder op het succes van vorig jaar. Het laat zich nu al raden dat ook de komende nieuwe reeks bijeenkomsten opnieuw een voltreffer in oldtimersland wordt.

“Daar een flink pak enthousiastelingen van oldtimers reeds vorig seizoen hun weg vonden naar onze bijeenkomsten en ons initiatief leuk en interessant vonden, besloten wij ook dit jaar door te gaan met onze maandelijkse treffens rond de Hernse kerktoren”, opent Luc Appelmans, figuurlijk dan, de deur van een oldtimer. “Het concept is nochtans eenvoudig. Wij behouden parkings voor en iedereen met een oldtimer is hier dan ook welkom om hem te komen showen. Met oldtimer bedoelen wij een classic car, een special car, een moto, een bromfiets, een caravan, een tractor,…. Het maakt niet uit op voorwaarde evenwel dat het vehikel minstens 25 lentes op de teller staan heeft”.
Op de bijeenkomsten zijn zowel leden als niet-leden welkom. “Liefhebbers komen louter eens kijken uit nieuwsgierigheid. Eigenaars dan weer vertellen met enige trots en steeds met veel animo en bravoure over hun bolides. Divers oldtimers worden ook geshowd, gekeurd en met veel precisie beschreven”, gaat de voorzitter verder. “Sommigen kijken ook met veel belangstelling uit naar een welbepaald model. Allicht steken zij dan hierbij enkele praktische wistjedatjes op voor hun eigen restauratieproject. Of nog andere bezoekers zijn op zoek naar welbepaalde onderdelen om hun oldtimer toch nog rijklaar te krijgen. Om die reden nodigen wij dan ook graag standhouders gratis uit om onderdelen,literatuur, miniaturen en goodies te komen uitstallen. En nog andere bezoekers zakken maar al te graag naar de bijeenkomsten af om zich lid van onze club te maken of er informatie over in te winnen”.
“Er heerst steeds een gezellige sfeer en overal hoor je boeiende gesprekken over oldtimers. Zelfs louter even verwijlen in het oldtimerpark doet al meer dan voldoende deugd deugd en dat is toch wel één van de doelstellingen van onze maandelijkse bijeenkomsten”, rond Luc Appelmans enthousiast af.
De bijeenkomsten gaan door in Herne-centrum iedere derde vrijdagavond van de maand mei tot en met september telkens vanaf 18u. De toegang en de standplaatsen zijn gratis. Meer info via www.deretrovrienden.be of bij voorzitter Luc Appelmans (00.32.496.52.08.34)
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief