Ook de drie kieskandidaten uit HERNE brengen hun stem uit

C21

Ook de drie kieskandidaten uit HERNE brengen hun stem uit

Kris_poelaert_-_elke_malotiaux_-_raoul_d_udekem_d_acoz_-___3_
Ook de drie kieskandidaten uit HERNE brengen hun stem uit - © Deschuyffeleer
 
Kris_poelaert_-_elke_malotiaux_-_raoul_d_udekem_d_acoz_-___2_
Kris Poelaert (CD&V)- Stembureau 49 Sint-Pieters-Kapelle - © Deschuyffeleer
 
Kris_poelaert_-_elke_malotiaux_-_raoul_d_udekem_d_acoz_-___5_
Elke Malotiaux (Open Vld) - stembureau 41 Herne Centrum - © Deschuyffeleer
 
Kris_poelaert_-_elke_malotiaux_-_raoul_d_udekem_d_acoz_-___4_
Graaf Raoul d'Udekem d'Acoz (VCP) - stemlokaal 46 Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
Kris_poelaert_-_elke_malotiaux_-_raoul_d_udekem_d_acoz_-___1_
Ook de drie kieskandidaten uit HERNE brengen hun stem uit - © Deschuyffeleer
 

Ook de drie kieskandidaten op de provinciale lijst voor een zitje in de federale Kamer van Volksvertegenwoordigers die Herne rijk is brachten hun stem uit. Burgemeester en CD&V-kandidaat Kris Poelaert was één van de eersten in zijn stembureau. Elke Malotiaux dan weer, kandidate op de Open Vld-lijst, deed het op een tijdstip dat meer past bij een gebruikelijke zondagvoormiddag. En VCP-kandidaat graaf Raoul d’Udekem d’Acoz was ook al vrij vroeg paraat. De drie kandidaten waren netjes verdeeld over de drie deelgemeenten.

Burgemeester Kris Poelaert die op de CD&V-lijst bij de opvolgers lijstduwer is had al geruime tijd besloten heel vroeg zijn plicht te vervullen in zijn St-Pieters-Kapelle om daarna onmiddellijk met enkele vrienden te vertrekken voor een ontspannende fietstocht. Later op de dag wachten hem overigens ook nog verschillende plaatselijke plichtplegingen als burgemeester. Verder neemt hij zich voor rustig thuis de resultaten af te wachten.
 
Elke Malotiaux, 6de effectieve kandidate op de Open Vld-lijst, kleurde de bolletjes op haar drie stembrieven rood in een stembureau in Herne-centrum. Haar verder dagprogramma voorziet in eerste instantie enige rust in huiselijke kring na de vermoeiende kiescampagne waarbij het haar vooral te doen was om naambekendheid te verwerven. In de late namiddag wendt zij dan haar steven eerst naar Lennik om daarna de vertrouwde oorden van haar partijhoofdkwartier in Brussel op te zoeken.
 
In Herfelingen dan weer was het graaf Raoul d’Udekem d’Acoz die als effectieve lijsttrekker voor de relatief onbekende Vlaamse Christen Partij (VCP) de aandacht trok. Hij heeft een vrij rustige kiescampagne achter de rug. En ook de resultaten wacht hij thuis in alle sereniteit af. Een verre verplaatsing naar het hoofdkwartier van zijn partij in Brugge ziet hij voorlopig niet zitten.
 
De drie kandidaten wachten nu nog enkele spannende uren alvorens zij kunnen kennis nemen niet alleen van hun resultaat maar ook van dit van hun partij.       
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief