HERNE – Kartuizeravond in de oude ijzergieterij Fondatel

C21

HERNE – Kartuizeravond in de oude ijzergieterij Fondatel

Filmvoorstelling_kartuizer_fondatel
HERNE – Kartuizeravond in de oude ijzergieterij Fondatel - © Deschuyffeleer
 

In het kader van de festiviteiten rond de viering van 700 jaar Kartuizers in Herne vindt op zaterdag 21 juni 2014 in de oude ijzergieterij van Fondatel aan het station een filmavond rond de Kartuizers plaats. De organisatie gaat uit van de cultuurraad en geniet van de steun van het gemeentebestuur.

De film wordt voorafgegaan door een optreden van The Viol Society, een gamabaconsort van jonge muzikanten. Door hun volkse invalshoek en hun traditionele muziekkeuze uit het Renaissancerepertoire zijn zij bijzonder toegankelijk en worden zij dan ook best gesmaakt door liefhebbers, kenners en niet-kenners..
 
Die Groβe Stille dan weer is een film van de Duitse regisseur Gröning die hetleven toont van de Kartuizers in het moeder-Kartuizerklooster van de Grande Chartreuse in Frankrijk. Het is dé perfecte film om zich eens in te leven in de wereld van de Kartuizers.
 
Voor aanvang is het er ook nog mogelijk heerlijke Kartuizerhapjes aan te kopen.
  
De voorstelling vindt plaats op de wel bijzonder unieke locatie van de oude ijzergieterij van Fondatel. Als alles volgens plan verloopt worden die gebouwen, ergens toch ook wel drager van een specifiek industrieel erfgoed, op termijn met de grond gelijkgemaakt. De avond wordt dan ook één van de allerlaatste kansen voor bezoekers om de site nog eens in het geheugen op te nemen of op de gevoelige plaat vast te leggen.
 
Inkomkaarten zijn te verkrijgen via de gemeentelijke cultuurbeambte  sarah.copriau@herne.be  (02/397. 11.60 of bij de leden van de Cultuurraad (De inkom kost 10 euro/kaart en geldt zowel voor het concert (20u) als voor de filmvertoning (21u).
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief