HERNE – Wandeltocht naar Feestevenement in Galmaarden

C21

HERNE – Wandeltocht naar Feestevenement in Galmaarden

Naar_opening_wandelnetwerk
HERNE – Wandeltocht naar Feestevenement in Galmaarden - © Deschuyffeleer
 

Naar aanleiding van het openstellen van het uitgebreid wandelnetwerk doorheen het Pajottenland met zijn feestelijke afsluiter in Galmaarden organiseert de sportraad op zondag 15 juni vanuit het centrum van Herne een gelegenheidswandeltocht via de nieuw uitgezette knooppunten naar het feestevenement in het Baljuwhuis, het vroegere provinciaal trefcentrum van de streek.

Het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Oost-Vlaanderen openen op zondag 15 juni 2014 samen met de betrokken gemeentebesturen, waaronder ook Herne, het uitgebreide wandelnetwerk Pajottenland, goed voor 760 km wandelplezier. De sportraad meende dan ook met een afzonderlijke wandeltocht vanuit het Groene Kwadrant op dit evenement te moeten inpikken.
 
Het Pajottenland is een heus wandelparadijs met een uiterst boeiende geschiedenis. Het is de regio van de parelende geuze, de Brabantse trekpaarden, adellijke kasteeldomeinen en schitterende parken. Bruegel plantte hier zijn schildersezel en liet zich zo inspireren door het golvende lappendeken van akkers en weiden, de charmante kerkjes, de watermolens en de vierkantshoeves. Ook het aanpalende Oost-Vlaams landschap van de Vlaamse Ardennen en het Scheldeland is welbekend om zijn schoonheid en zijn uitnodigende wandelpaden.
 
Vier jaar teug werd reeds een eerste fase van het wandelnetwerk Pajottenland bewegwijzerd in de gemeenten Gooik, Lennik, Pepingen, Roosdaal en Sint-Pieters-Leeuw, goed voor 300 km wandelparcours. Vandaag komen er in de gemeenten Galmaarden, Herne, Bever, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Halle en Geraardsbergen en Ninove nog eens 460 km aan wandeltrajecten bij. Dit maakt dat dit wandelnetwerk meteen het grootste van Vlaanderen is. En dit op een boogscheut van Brussel!
 
De wandeltocht van goed 9 km start om 13u aan het gemeenteplein. Terugkeren gebeurt met eigen middelen of via afspraak. Vooraf deelname meegeven is welkom. Meer info via de sportfunctionaris franciska.dekens@herne.be of de schepen van Sport patrick.devos@herne.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief