Jaarmarkt HERNE op Pinkstermaandag belooft opnieuw een absolute topper te worden

C21

Jaarmarkt HERNE op Pinkstermaandag belooft opnieuw een absolute topper te worden

Naamloos
Jaarmarkt HERNE op Pinkstermaandag belooft opnieuw een absolute topper te worden - © Deschuyffeleer
 

Reeds voor de 37ste keer pakt het Jaarmarktcomité in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur op Pinkstermaandag 9 juni uit met zijn grootse jaarmarkt in het centrum van de gemeente. Mettertijd is de jaarmarkt mede door haar organisatie op een vrije dag en door het doorgaans zomers weertje uitgegroeid tot de grootste jaarmarkt in de streek. Opvallende nieuwigheden dit jaar zijn het off road parcours voor radio controlled elektrische wagens en het afsluitend optreden van de welbekende covergroep Chez Kit.

30.000 bezoekers
Reeds jaren trachten de organisatoren en de politie een zo precies mogelijk beeld te krijgen van het aantal bezoekers die ieder jaar opnieuw naar de jaarmarkt afzakken. Maar door de omvang van de ruimte die de jaarmarkt her en der in het landelijk centrum inneemt blijkt daar een benaderend getal op te plakken evenwel niet evident te zijn. Eerder voorzichtige schattingen uit verschillende invalshoeken gewagen toch steeds tussen de 25.000 en de 30.000 bezoekers. Geen wonder dan ook dat het gemeentebestuur van burgemeester Kris Poelaert, de veiligheids- en hulpdiensten en de organisatoren ieder jaar opnieuw uitgebreide veiligheidsmaatregelen treffen.
 
De eigenlijke jaarmarkt met meer dan 500 standjes langs beide straatkanten op een traject van om en bij de 3 km loopt van 8 tot 17u. Daarnaast zijn er ook vooral in de voormiddag prijskampen voor rundvee en schapen en een ezelwedstrijd in model en gangen. Ook het opnieuw in de streek bijzonder populair touwtrekken kan uiteraard op het programma niet ontbreken. En zoals steeds komen ook de nieuwste landbouwmachines met verschillende standhouders uitgebreid aan bod. Nieuw dit jaar is wel het off road parcours voor radio controlled elektrische wagens van schaaltype 1/8 en 1/10 op de feestweide.
 
Bijzonder kindvriendelijk
De jaarmarkt is ook bijzonder kindvriendelijk met een speelweide voor groot en klein, een meespeel-kindershow (11u) met een mix van zang, spel, dans, komisch goochelen en ballonplooien evenals een optreden van clown Bobo en zijn Bobo’s Bidedi Babedi Boe-show. Voor de sportieve kids dan weer zijn er een hindernissenparcours, een luchtberg, multiply-springkastelen, een benji-trampoline, een paardenmolen, waterball en nog verschillende andere uitdagende attracties.
 
Chez Kit
De jaarmarkt wordt in de late namiddag in de feesttent officieel afgesloten met een optreden van de covergroep Chez Kit, die zich de jongste tijd alvast een uitstekende reputatie heeft weten op te bouwen niet alleen door haar muzikale prestaties maar ook door het scheppen van een nostalgische, een bijzonder ontspannen en een sterk meebelevende sfeer. Het voorprogramma wordt om 15u alvast ingezet met een optreden van de groep SystemeD2.
 
In de grote feesttent langsheen de Ninoofsesteenweg is er vanaf 11u30 ook uitgebreide eetgelegenheid met zelfbediening. Eetgelegenheid à la carte in de feesttent is er ook al de dag voordien op Pinksterzondag 8 juni vanaf 11u30 tot 15u met een ruime keuze uit rundvlees, vis en gevogelte. Dan is het ALL-IN ONE die er voor een stemmige muzikale ambiance zorgt.
 
De toegang tot de jaarmarkt is zoals steeds gratis.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief