HERNE – Jaarmarkt opnieuw een topper van formaat

C21

HERNE – Jaarmarkt opnieuw een topper van formaat

Jaarmarkt_2014___2_
HERNE – Jaarmarkt opnieuw een topper van format - Koen en Johan Rosier, voorzitter Jaarmarktcomité Jean-Paul Demel en burgemeester Kris Poelaert © deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_2014___4_
HERNE – Jaarmarkt opnieuw een topper van formaat - © Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_2014_1
HERNE – Jaarmarkt opnieuw een topper van formaat - © Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_2014_2
HERNE – Jaarmarkt opnieuw een topper van formaat - © Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_2014___14_
HERNE – Jaarmarkt opnieuw een topper van formaat - Eddy Chabert © Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_2014_3
HERNE – Jaarmarkt opnieuw een topper van formaat - © Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_2014___16_
HERNE – Jaarmarkt opnieuw een topper van formaat - © Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_2014___12_
HERNE – Jaarmarkt opnieuw een topper van formaat - © Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_2014___18_
De politie, uw vriend ! - © Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_2014_4
HERNE – Jaarmarkt opnieuw een topper van formaat - © Deschuyffeleer
 

Ondanks een fikse onweersbui aan het eind van de voormiddag groeide ook de 37ste editie van de jaarmarkt opnieuw uit tot een overrompelend succes. Voor de tienduizenden bezoekers werd het opnieuw flaneren langs de ellenlange rij van kraampjes met voor elk wat wils. Ook de drankstandjes deden bij het zwoele weer gouden zaken om dan nog niet te spreken van de horeca-zaken die alle hens aan dek dienden te roepen om genoeg personeel te vinden om al hun bezoekers bijtijds te bedienen met fris gekoelde dranken en smakelijke gerechten en snacks.

Onweersbui
Reeds voor de onweersbui aan het eind van de voormiddag was het al bijzonder druk. Vooral mensen uit de nabije omgeving die de grote drukte willen voor zijn dagen dan al met honderden op. Maar bij de plensregen en de eerste bliksemschichten en donderslagen zocht iedereen meteen een droog plekje op. Zo liep ook de feesttent dan al bijzonder goed vol. De kassa van het jaarmarktcomité die de tent uitbaat rinkelde dan ook onophoudelijk. Rond de middag klaarde de hemel op en begon de zon, al vele jaren een trouwe partner van de jaarmarkt, ook opnieuw door de wolken te priemen.
 
De onweersbui maakte wel dat de prijskamp voor de ezels en de demonstratie van de mini-paarden van de Dream Star Stables uit Moerbeke in een bijzonder vlug tempo werden afgehandeld. De prijskampen voor de Texel- en de Suffolkschapen dan weer stoorden zich niet aan de stortbui.
 
Om op alles voorbereid te zijn werd bij het aankomen van de onheilspellende onweersbui de gemeentelijke crisiscel in het kader van het bijzonder nood- en interventieplan op het gemeentehuis bij elkaar geroepen. “Via de geluidsinstallatie werden de marktkramers en de standhouders uit voorzorg aangemaand hun waren in veiligheid te brengen en zich op het ergste te voorzien. Die waarschuwing bleek achteraf wel niet nodig maar bovenal primeert toch wel de veiligheid”, deed burgemeester Kris Poelaert het verhaal.
 
Net zoals de verschillende attracties voor de kinderen genoot ook de afzonderlijke stand van de bouw- en landbouwmachines met zijn talrijke demonstraties veel belangstelling. Opvallend hierbij waren de demo’s van de Nederlandse firma Meclean, te gast bij land- en tuinbouwmachines Mersch. Die firma verkoopt alle mogelijke toestellen om te reinigen en stoffen op te zuigen.
 
Alsmaar meer bezoekers
Mettertijd bleven de bezoekers maar toestromen, weliswaar wel iets later dan de vorige jaren, zodat de laatkomers vanuit hun parkeerplaats er al een fikse wandeling hadden op zitten om de locatie van de jaarmarkt te bereiken. Voor de dames was het met de zwoele weersomstandigheden alleszins een unieke kans om met diep uitgesneden decoltés, de kortste mini-rokjes en de meest sexy shorts uit te pakken. En ook de heren lieten zich niet onbetuigd. Voor hen dan weer waren de short, de mouwloze t-shirts en de slippers de dress-code. Uiteraard wonnen de dames met verve het pleit van de heren!
 
Voor de tweede editie van de wedstrijd touwtrekken daagden 13 ploegen op. Winnaar hierbij werd K.T.C Nerinckx2 voor Mersch Gebroeders. Brons dan weer was voor de ploeg van de Mersch Gezusters. Bij de recreanten toonde de ploeg van kapsalon An zich de sterkste en dit voor de ploeg van GK Zuid-West. De wedstrijd gold meteen als opener van het nieuw criterium regio Pajottenland.
 
Chez Kit als afsluiter
De jaarmarkt werd afgesloten met een spetterend optreden van de covergroep Chez Kit in de feesttent. Daarna was het zowel voor de organisatoren als voor de late bezoekers nog tijd om één en ander rustig door te spoelen en gezellig na te praten.
 
De jaarmarkt was ook de gelegenheid voor de lokale politie Pajottenland om de allernieuwste outfit van hun fietsbrigade te showen. En het mag gezegd worden dat de keuze bijzonder goed uit- en opvalt.  
 
Het verjongd bestuur, overigens nog steeds onder de leiding van voorzitter Jean-Pol Demel, kweet zich uitermate goed van zijn taak. De toekomst van de jaarmarkt lijkt dan ook opnieuw voor ettelijke jaren verzekerd.
 
Het ganse gebeuren verliep zonder noemenswaardige incidenten. Wel werd de onweersdreiging permanent door de gemeentelijke crisiscel opgevolgd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief