HERNE – Dansen is plezant

C21

HERNE – Dansen is plezant

Deschuyffeleer_jong_van_hart_jaarfeest__5_
 
Deschuyffeleer_jong_van_hart_jaarfeest__17_
Deschuyffeleer_jong_van_hart_jaarfeest__2_
Deschuyffeleer_jong_van_hart_jaarfeest__21_
 
Deschuyffeleer_jong_van_hart_jaarfeest__12_

Voor de Herfelingse seniorendansgroep “Jong van Hart” stond het weekend in het teken van hun jaarlijks dansfeest. Samen met de negen andere dansformaties uit Galmaarden, Elingen-Strijland, Halle, Lennik, Oetingen, Drogenbos, Haaltert, Kester en Eizeringen zetten de kwikke Okra-ers in het Bavocentrum in Herfelingen dan ook hun beste beentje voor.

In zijn openingstoespraak was dansmonitor Michel Moons enerzijds laaiend enthousiast en anderzijds enigszins bevreesd. Een overvolle zaal en tien deelnemende gemeenten konden hem niet beletten om het tanend aantal dansers in eigen rangen te beklemtonen. “Van de 24 leden zijn we bij Jong van Hart teruggevallen op 14 en dat is weinig, zelfs te weinig om volwaardig te kunnen functioneren” aldus Michel Moons.
 
 “Nochtans biedt dansen een resem niet te verwaarlozen voordelen. Dansen is een bewegingstherapie, het stimuleert het coördinatievermogen en het creëert sociaal contact. Daarenboven is het goedkoop. Mensen die denken dat een dansgroep enkel toegankelijk is voor natuurtalent hebben het rijkelijk mis. Dansen is plezant en moet het ook blijven voor iedereen”.
 
Onder de 150 dansers waren er zes deelnemers die zich tachtigers mochten noemen. In die zin kregen zij een speciale attentie en een bloempje. De kers op de taart ging naar de 84-jarige Francine Pletinckx van dansgroep Strijland-Elingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief