Het Vossenhol in HERFELINGEN viert goud

C21

Het Vossenhol in HERFELINGEN viert goud

Julienne_en_franske_vieren_goud_2014__7_
Het Vossenhol in HERFELINGEN viert goud - © Deschuyffeleer
 
Julienne_en_franske_vieren_goud_2014__6_
Frans(ke) De Vos en Julienne Van Holder vieren hun gouden jubileum - © Deschuyffeleer
 
Julienne_en_franske_vieren_goud_2014__9_
Frans(ke) De Vos en Julienne Van Holder vieren goud - © Deschuyffeleer
 
Julienne_en_franske_vieren_goud_2014__5_
In de loop der jaren werd het gezin De Vos-Van Holder uitgebreid met 5 kinderen. Patrick (50), Eddy (49), Annick (47), Pascal (44) en Gwenny (42). Samen met hun partners zorgden zij inmiddels voor 8 kleinkinderen - © Deschuyffeleer
 
Julienne_en_franske_vieren_goud_2014__2_
Ook de 94-jarige Maria Vanden Bogaert , de moeder van Julienne, was van de partij. Maar al te fier wou ook zij op de foto met haar dochter, haar kleindochters Annick en Gwenny en de achterkleindochters Kelly Defrijn en Jyrki Vandersteen voor de traditionele herinnering aan het dubbel viergeslacht in de familie - © Deschuyffeleer
 
Julienne_en_franske_vieren_goud_2014__4_
In de loop der jaren werd het gezin De Vos-Van Holder uitgebreid met 5 kinderen. Patrick (50), Eddy (49), Annick (47), Pascal (44) en Gwenny (42) - © Deschuyffeleer
 
Julienne_en_franske_vieren_goud_2014__8_
Rudy De Slaghmuylder krijgt assistentie ... © Deschuyffeleer
 

Frans(ke) De Vos en Julienne Van Holder waren nog prille twintigers toen 52 jaar geleden hun verliefde blikken elkaar kruisten. Hij was de welgekende bakkersgast die van huis tot huis en op een drafje iedereen van Joris Van Snicks’ brood voorzag en zij werkte op het ministerie van Sociale Voorzorg. Zij huwden in 1964. In het Bavocentrum vierden zij dan ook 50 jaar later met familie en vele vrienden hun gouden jubileum.

Na ettelijke jaren bakkersgast te zijn geweest ging Franske indertijd aan de slag bij Michelin. Hij was één van de  1034 werknemers die er in 1986 in één klap hun baan verloren. Franske was toen 44 jaar. Met thuis vijf monden te voeden diende vlug ander werk te worden gevonden. Dit vond hij in het distributiecentrum van de GB in Ternat. Het was dan ook hier dat hij in 2002 zijn actieve loopbaan afsloot om met pensioen te gaan.
Ook Julienne is al die tijd druk in de weer geweest. Vanaf 1983 was zij steevast te vinden aan de tapkranen van café In De Zoete Inval, ook bekend als het Vossenhol, een anagram van hun beider namen De Vos en Van Holder. Het was overigens in datzelfde jaar dat ‘Bij Scheper’, het enige en laatste café in het centrum van Herfelingen, zijn deuren sloot.
“Achteraf beschouwd was het geen slechte beslissing “ vindt zij nog steeds. Het Vossenhol werd al vrij vlug een begrip niet alleen in de schaduw van de Herfelingse kerk(toren) maar ook in de wijde omgeving. Mettertijd werd het ook het stamcafé van de fanfare De Ware Broeders, de kaartspelers, de Rasbeekspurters, de biljartclub en de wielerclub de Smurfen. “Ook de Herfelingse duivenbond was vragende partij maar hier hadden wij jammer genoeg geen ruimte voor”, vertelt Julienne met enig spijt.
Het was in 2005 dat  De Zoete Inval met zoon Patrick een nieuwe baas mocht begroeten maar daarmee was voor Franske en Julienne beslist de kous nog niet af. “Als de nood roept” zegt Franske “springen we nog heel graag mee in de bres”.
In de loop der jaren werd het gezin De Vos-Van Holder uitgebreid met 5 kinderen. Patrick (50), Eddy (49), Annick (47), Pascal (44) en Gwenny (42). Samen met hun partners zorgden zij inmiddels voor 8 kleinkinderen.
Op de feestviering waren het dan ook de vertegenwoordigers van al die verenigingen, hun beste klanten, vrienden, buren en familie die Julienne en Franske mochten feliciteren.
Ook de 94-jarige Maria Vanden Bogaert , de moeder van Julienne, was van de partij. Maar al te fier wou ook zij op de foto met haar dochter, haar kleindochters Annick en Gwenny en de achterkleindochters Kelly Defrijn en Jyrki Vandersteen voor de traditionele herinnering aan het dubbel viergeslacht in de familie. 

In een wederzijdse beschrijving en samenvatting van 50 jaar goede en kwade dagen was Julienne bijzonder trots over hare Frans: “Hij is altijd een harde werker geweest, een kwinkslag en een zwans waren nooit ver weg en bij het ouder worden is hij wel van een reisduif een huisduif geworden”. En Frans op zijn beurt over zijn Julienne: “Zij was niet alleen een echte keukenprinses maar had bijtijds ook de gepaste managers-allures. Een veeg uit de pan kreeg ik meer dan eens maar ik wist maar al te best dat er onder de taaie bolster een klein, fijn peperkoeken hartje schuilde”. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief