HERNE – De nalatenschap

C21

HERNE – De nalatenschap

Dsc02480
 
Dsc02484__506_x_602_

Op uitnodiging van de seniorenraad van Herne verzorgde notaris An-Katrien Van Laer in het Sociaal Cultureel Centrum een informatienamiddag rond erfenissen, testamenten, schenkingen en huwelijkscontracten.

Wie erft wat? Kan men zijn erfgenamen kiezen? Wat is volle en blote eigendom? Wat is vruchtgebruik? Wie moet wat en wanneer betalen? Is het mogelijk het bedrag van successierechten te verlagen? Kunnen successierechten geoptimaliseerd worden voor het overlijden? Wanneer en waarom biedt een testament zekerheid? Welke soorten testamenten bestaan er?  In welk geval zijn schenkingen aan te raden? Hoeveel bedraagt het tarief voor de schenking? ….
Allemaal prangende vragen waarop de notaris in eenvoudige bewoordingen een afdoend antwoord verstrekte. Slotsom was dat er nog heel wat onwetendheid heerst over de materie. Vooral de talrijke recente wijzigingen blijken niet door het overgrote deel van de vergrijzende bevolking gekend te zijn. Opmerkelijk was ook de vaststelling dat sterven op gebied van successierechten in Vlaanderen goedkoper uitvalt dan in Wallonië.
“Uit de vele reacties mogen we concluderen dat deze informatieavond zeer succesvol is geweest,” aldus een opgetogen voorzitter Paul Peeters.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief