HERNE – Eerste Herfstmountainbike van ‘t Draisineken

C21

HERNE – Eerste Herfstmountainbike van ‘t Draisineken

Naamloos
HERNE – Eerste Herfstmountainbike van ‘t Draisineken - © Deschuyffeleer
 

Na enkele nare ervaringen met de weergoden bij de jongste edities van hun mountainbiketocht verandert fietsclub ’t Draisineken thans het geweer resoluut van schouder. Zo gaan hun tochten niet langer door in het begin van het seizoen in de periode van Valentijn maar staan ze voortaan geprogrammeerd in het najaar. En zo wordt zondag 19 oktober het rendez-vous voor de eerste editie van hun gloednieuwe Herfstmountainbiketochten.

“In het verleden hadden onze tochten geregeld te lijden onder extreme weersomstandigheden zoals bittere kou, felle regen of nog spekgladde wegen”, zegt Luc Roosens, één van de drijfkrachten achter de organisatie. “Daarom hebben wij nu op de kalender uitgekeken naar een vrije datum in het najaar. Overigens blijft het stramien van onze tochten doorheen het glooiend Pajottenland behouden”.
Zo krijgen ook deze keer de deelnemers de keuze uit een parcours van 30 km of van 45 km. Er kan vertrokken worden aan de sporthal De Hernekouter tussen 8 en 10u30. De uitgelezen en uitdagende parcours lopen over Kokejane, Heikruis, Herfelingen, Oetingen, Vollezele en Galmaarden. Vooral naar het einde toe dienen de deelnemers, en zeker zij die opteren voor de lange afstand, op te kijken naar enkele pittige kuitenbijters op de flanken van de Congoberg. Maar daarnaast slingeren de parcours zich ook nu weer door het Pajots landschap in zijn vroege herfsttooi via pittoreske paden en veldwegen. Zoals in het verleden zijn de parcours ook nu uitgetekend door Maxime Cobbaert.
’t Draisineken gaat er ook alleszins prat op hun gasten in de beste omstandigheden te kunnen opvangen. Zo zijn er naast de uitgebreide en gevarieerde bevoorrading op een locatie in Kester-Holland ook nog een comfortabele body-wash en een ruime bike-wash. En om na afloop terug op krachten te komen kunnen de deelnemers ook nog in de beste omstandigheden nippen aan een overheerlijke Chimay.
Meer info op www.draisineken.be of 0476/21.05.45. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief