De Verenigde Handelaars van HERNE opendeuren

C21

De Verenigde Handelaars van HERNE opendeuren

Recto_1
De Verenigde Handelaars van HERNE opendeuren - © Deschuyffeleer
 
Verso_1__1064_x_1078_
De Verenigde Handelaars van HERNE opendeuren - © Deschuyffeleer
 
Opendeur_2014__1__1376_x_664_
 
Opendeur_2014
De Verenigde Handelaars van HERNE opendeuren - © Deschuyffeleer
 

In samenwerking met het gemeentebestuur pakken De Verenigde Handelaars op zondag 19 oktober van 10 tot 18u opnieuw uit met een opendeurdag. Met zijn herfstpromotie wil de plaatselijke middenstand het grote publiek aanspreken en het overtuigen dat ook in eigen dorp best zaken kunnen gedaan worden. Een twaalftal handelaars en neringdoeners neemt alvast deel aan de actie en verwent de bezoekers die dag dan ook met promoties, demonstraties, kortingen, nieuwigheden, hapje tapjes en allerlei degustaties.

1- Bij het familiebedrijf Electro Service Timmermans in het centrum ligt de opendeurdag overigens ingekapseld in hun groots driedaags opendeurweekend waarbij ‘eenvoud’ dit jaar centraal staat. Die eenvoud behelst dan ook het gebruiksgemak zowel van audio als video als elektro. Er wordt getoond hoe een draadloze audioinstallatie perfect en gemakkelijk te integreren valt in een bestaande installatie. Ook koken kan simpel en toch lekker zijn met onder meer de soup en co, inductie- en stoomkoken. En ook de allernieuwste Miele strijktafels kunnen ter plaatse uitgetest worden.
 
2- Bij Wijnhuis Sterckx aan de Lorengdreef gaat de opendeur voor de gelegenheid ook gepaard met een kelderrestenverkoop. Bezoekers kunnen er dan ook een kijkje nemen in de gezellige wijnkelder en dit zonder enige koopverplichting. De wijnen worden er in ideale omstandigheden bewaard en zijn er voor de gelegenheid nu ook per fles verkrijgbaar aan uitzonderlijk gunstige voorwaarden. De deuren van het wijnhuis worden alvast ook al de namiddag voordien opengezet.
 
3- Ban Sabai Massage in de Liezebeekwijk biedt reeds meer dan vier jaar ontspannende relaxmassages aan op Thaise wijze. Het huis is gespecialiseerd in Thaise aroma therapy, voet reflexologie evenals in hoofd-, nek-, schouder- en rugmassages. Ook kruidenmassages, hot stone therapy en gezichtsmassage op Thaise wijze behoren tot het aanbod. Al de gebruikte oliën worden rechtsreeks uit Thailand ingevoerd om zo het authentieke karakter ervan te waarborgen. De zaak maakt zich inmiddels ook op om vanaf begin volgend jaar, en dit als enige in de streek, de traditionele Thaise yoga massage, dit is een stevige en intense drukpuntmassage aan te bieden.
 
4- Bij Bijen, fruit en Tuin Frans Van Den Bosch in Herfelingen worden de bezoekers alleszins vergast op een gratis appel en peer. Er kan doorlopend geproefd worden van lente- en zomerhoning. In de voormiddag is er een theoretische en praktische snoeidemonstratie van steenfruit. In de namiddag kunnen dan de bijenkorven, de hoogstam- en de laagstamboomgaard bezocht worden. Er kan ook gratis genipt worden aan heerlijk fruitsap en genoten van smaakvolle perentaart.
 
5- Reeds 65 jaar is Fietsen Roosens langsheen de Ninoofsesteenweg een begrip in de streek. Door een uitgebreid assortiment fietsen gaande van éénwielers over driewielers, dames- en herenfietsen, trekkings, mountainbikes en racefietsen tot elektrische fietsen behoort de zaak dan ook in zijn domein tot de top in het Pajottenland. Het bedrijf richt zich tot een gevarieerd publiek met betaalbare kwaliteitsprodukten en een uitmuntende service na verkoop. Kwaliteit, montage in eigen huis,vakkennis en liefde voor de fiets zijn er dan ook de hoofdtroeven.
 
6- Motorsquare in Kokejane dan weer is de ontmoetingsplaats waar alle liefhebbers van moto’s welkom zijn. Als onafhankelijke dealer en op basis van de uitgebreide vakkennis worden de klanten er steeds objectief geïnformeerd. De zaak staat ook al jaren voor een persoonlijke service in winkel en atelier met daar bovenop ook nog een uitmuntende service na verkoop. De tweedehands moto’s worden verkocht met waarborg. De zaak staat in voor alle onderhoud, herstellingen, ombouw en spuitwerk. Zij beschikt eveneens over een uitgebreid gamma toebehoren voor race, custom en touring. Ook kuipen in carbon en polyester zijn er beschikbaar evenals verschillende merken helmen, kleding en bagagesystemen.  
    
7- In de toonruimte van Parket Duran in de Haagstraat krijgen de bezoekers een groot aanbod van allerlei soorten kwaliteitsparket te zien in tal van kleuren en afwerkingen aan betaalbare prijzen. Het bedrijf maakt er eveneens een erezaak van het gekozen parket met de grootste zorg te plaatsen. Vooraf is er gratis steeds een gedetailleerde offerte. Zelfplaatsers kunnen ook rekenen op bijstand bij het opstarten van de werf zodat de gebruikelijke beginnersfouten kunnen vermeden worden. Ook voor renovaties kan men terecht bij Parket Duran, dat overigens beschikt over de meest professionele machines met stofafzuiging.
 
10- Op een boogscheut van het fraai park Terrijst is Café Terlindenhof bij Sofie in Herfelingen een ideale oase voor het opvangen van wandelaars, fietsers, ruiters, motorijders en groepen. De gasten vertoeven hier dan ook graag om te genieten van de rust, het mooie landschap, de landelijke omgeving, de heerlijke streekbieren, de geurende koffie en de warme chocomelk. Het café heeft veel troeven. Zo is voor de winter een gezellige open haard, terwijl een groot terras met zonnetenten goed oogt naar de klanten in de zomer. Verder zijn er ook nog een kinderspeelpleintje en een ruime parking. Ook de batterijen van elektrische fietsen kunnen hier opgeladen worden.
 
11-- Eet- en Praatcafé d’Erfzonde aan het rondpunt in Kokejane wil voor elk wat wils bieden. Naast uitgelezen dranken kunnen de bezoekers er niet alleen terecht voor een lekkere spaghetti, een lasagne of een tagliatelle, maar ook voor heerlijke scampi's. Ook croques staan op ’t menu en voor de vegi’s is de vegetarische wok een aanrader. Steaks zijn er evenmin te versmaden en voor wie eens iets anders wil, zijn er de overheerlijke fondue bourguignonne à volonté of een lekkere kaasfondue. Bovendien wordt de eetkaart maandelijks aangepast met suggesties.
 
12- In het Vilthuis van Nele D’Herde langsheen de Assesteenweg is vilten steeds een feestmix van creativiteit, kleur en materiaalgebruik. Tijdens de opendeurdag zijn er tal van creaties te bewonderen en zijn er ook demonstraties. Men kan er een bestelling plaatsen of de uitdaging aangaan er zich in te schrijven voor een workshop en dit zowel voor kinderen als voor volwassenen. En wie voor zijn kinderen inmiddels uitgekeken is op een verjaardagfeestje in een of ander speeltuin kan in het Vilthuis ook steeds een leuk viltfeestje laten opzetten.       
 
Verder nemen ook nog (8) Ruitershop De Manshoeve en (9) trimsalon Croc-Noisettes, beide in St-Pieters-Kapelle, deel aan de opendeur.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief